Stärkelse

Dyk ner i vårt omfattande sortiment av stärkelseprodukter med olika ursprung. Stärkelse spelar en viktig roll för att förbättra, stabilisera och stärka slutprodukten, och den kan också användas för att binda samman andra ingredienser så att slutprodukten behåller sin form. Att välja rätt stärkelse är avgörande, eftersom det finns en mängd olika bearbetningsmetoder och ursprung. Därför är vi alltid redo att hjälpa er hitta exakt rätt variant för er slutprodukt.

 

Vi står redo med hjälp och rådgivning

Har du frågor om produkterna, eller är du nyfiken på om vi kan hjälpa dig vidare? Ring oss på telefonnumret nedan eller skicka ett e-postmeddelande till vår säljavdelning via formuläret nedan.

 

Jag vill gärna kontaktas via e-post

 +46 771 508 000

Stärkelse: Trygghet från början till slut

Vi strävar efter att ge dig som kund en god upplevelse från den första kontakten och till köpet av stärkelse. För oss är det viktigt att ni redan nu får insikt i köpprocessen, så ni vet vad ni ger er in i, och därför har vi visualiserat köpprocessen för er.

Stärkelse är den naturliga mittpunkten

Namnet ”stärkelse” är på samma gång otroligt talande och långt ifrån heltäckande. Stärkelse är nämligen en allsidig ingrediens, som kan göra mycket mer än att enbart tillsätta stärkelse.

Generellt påverkar stärkelsen livsmedlets konsistens och kan förbättra, stabilisera, stärka och binda samman övriga ingredienser så att slutprodukten håller formen.

Stärkelse utvinns primärt från potatis, vete, majs och ris. Som en naturlig ingrediens har stärkelse många goda egenskaper som bidrar till att förbättra livsmedel. De naturliga stärkelserna kallas nativa stärkelser och är särskilt lämpade som källa till fyllighet, kolhydrater, viskositet eller sprödhet i bakade produkter.

Men stärkelse kan också modifieras, vilket stärker specifika egenskaper och säkrar ökad stabilitet under vissa förhållanden. Modifierade stärkelser är särskilt användbara för att bevara bindningsförmågan hos frysta livsmedel, bakverk eller mat som ska värmas i mikrovågsugn.

Stärkelse: Naturliga egenskaper och gemensam kunskap

Urvalet av stärkelse är stort, och valet av stärkelse har stor betydelse för den slutliga produkten. 

Allt från ingredienssammansättning, transporttid och temperatur vid förarbetning har betydelse för valet av den specifika stärkelsen.

Livsmedelsproduktion kräver ingående kunskap om ingredienser och hur de fungerar – inte bara i samspel med andra ingredienser, utan också under skiftande förhållanden.

Vi står redo med hjälp och råd om stärkelse

Ring vår försäljningsavdelning eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

 

Martin Jakobsen

Försäljnings- och marknadsföringsdirektör

Tel. +45 3164 1273

Avsluta prenumerationen när som helst längst ner i e-postmeddelanden eller genom att skicka ett e-postmeddelande till pro@procudan.com