
Stärkelse
Trygghet från början till slut
Vi strävar efter att ge dig som kund en god upplevelse från den första kontakten och till köpet av ingredienser.
För oss är det viktigt att ni redan nu får insikt i köpprocessen, så ni vet vad ni ger er in i, och därför har vi visualiserat köpprocessen för er. Skulle ni ha frågor angående köpprocessen står vi självklart redo att besvara era frågor.

Stärkelse är den naturliga mittpunkten
Namnet ”stärkelse” är på samma gång otroligt talande och långt ifrån heltäckande. Stärkelse är nämligen en allsidig ingrediens, som kan göra mycket mer än att enbart tillsätta stärkelse.
Generellt påverkar stärkelsen livsmedlets konsistens och kan förbättra, stabilisera, stärka och binda samman övriga ingredienser så att slutprodukten håller formen.
Stärkelse utvinns primärt från potatis, vete, majs och ris. Som en naturlig ingrediens har stärkelse många goda egenskaper som bidrar till att förbättra livsmedel. De naturliga stärkelserna kallas nativa stärkelser och är särskilt lämpade som källa till fyllighet, kolhydrater, viskositet eller sprödhet i bakade produkter.
Men stärkelse kan också modifieras, vilket stärker specifika egenskaper och säkrar ökad stabilitet under vissa förhållanden. Modifierade stärkelser är särskilt användbara för att bevara bindningsförmågan hos frysta livsmedel, bakverk eller mat som ska värmas i mikrovågsugn.


Naturliga egenskaper och gemensam kunskap
Urvalet av stärkelse är stort, och valet av stärkelse har stor betydelse för den slutliga produkten.
Allt från ingredienssammansättning, transporttid och temperatur vid förarbetning har betydelse för valet av den specifika stärkelsen.
Livsmedelsproduktion kräver ingående kunskap om ingredienser och hur de fungerar – inte bara i samspel med andra ingredienser, utan också under skiftande förhållanden.

Inspiration till din vardag och utveckling
Vi står redo med hjälp och råd
Ring vår försäljningsavdelning eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig.
