Stabiliseringsmedel

Utforska vårt noggrant utvalda sortiment av stabiliseringsmedel som är neutrala i både smak och färg. Stabiliseringsmedel, även kända som hydrokolloider, kan användas i en mängd olika produkter där konsistensen behöver ändras eller förbättras. I vårt omfattande sortiment finns även stabiliseringsblandningar som med rätt kombination av komponenter passar perfekt till er slutprodukt.

 

Vi står redo med hjälp och rådgivning

Har du frågor om produkten, eller är du nyfiken på om vi kan hjälpa dig vidare? Ring oss på telefonnumret nedan eller skicka ett e-postmeddelande till vår säljavdelning via formuläret nedan.

 +46 771 508 000

Sstabiliseringsmedel: Trygghet från början till slut

Vi strävar efter att ge dig som kund en god upplevelse från den första kontakten och till köpet av stabiliseringsmedel. För oss är det viktigt att ni redan nu får insikt i köpprocessen, så ni vet vad ni ger er in i, och därför har vi visualiserat köpprocessen för er.

Njut av en välkänd konsistens med stabiliseringsmedel

Majonnäsen skär sig inte och marmeladen stannar på brödet. Vardagen är fylld av små mirakel som ofta sker tack vare små doser hydrokolloid.

Hydrokolloider går under beteckningen stabiliseringsmedel, som täcker geléämnen och förtjockningsmedel. Dessa används i en lång rad livsmedelsprodukter där konsistensen behöver förändras eller förbättras.

Stabiliseringsmedel utvinns av helt naturliga råvaror som växter och alger. Genom att använda stabiliseringsmedel är det möjligt att uppnå önskad konsistens, textur och näringsmässiga egenskaper på ett hållbart vis. 

Hydrokolloider är neutrala, både i smak och färg. Eftersom de bidrar med de önskade egenskaperna och inget annat är de väl lämpade för en lång rad produkter med olika pH-värde, protein- och fettinnehåll.

Stabiliseringsmedel: Hemligheten ligger i blandningen

Målet är att skapa den perfekta konsistensen, och vägen dit går via sammansättningen av rätt komponenter.

 

Genom att blanda stabiliseringsmedel kan man skapa en stor mängd olika sammansättningar med olika egenskaper. Hemligheten ligger i att blanda exakt rätt hydrokolloider som fulländar slutprodukten.

 

Varje enskild produkt är unik, och tillsammans med livsmedelsproducenter skräddarsyr vi blandningar som passar det konkreta syftet och den enskilda produkten perfekt.

Hydrokolloider: Små mängder, stora resultat

Vare sig det handlar om ekologiska eller konventionella produkter finns ett passande stabiliseringsmedel som ser till att konsistensen blir helt perfekt.

Blandningar av stabiliseringsmedel levereras alltid i koncentrerad pulverform, och små doser räcker långt. Flera stabiliseringsmedel kan användas i ekologiska slutprodukter utan att det förändrar produktens märkning, medan enskilda varianter kan köpas ekologiska.

Procudan Partner LBG Sicilia

I samarbete med LBG Sicilia utvecklar vi lösningar för t.ex. glass, mejeriprodukter, soppor, fruktberedningar och fyllningar.

Vi står redo med hjälp och råd om stabiliseringsmedel

Ring vår försäljningsavdelning eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

 

Martin Jakobsen

Försäljnings- och marknadsföringsdirektör

Tel. +45 3164 1273