Tillsatser

Vi erbjuder ett omfattande sortiment av tillsatser, var och en med sitt eget syfte. Tillsatser, även kallade hjälpämnen, kan bidra till att förbättra hållbarhet och textur eller tillföra ökad sötma, syra eller helt enkelt förbättra smaken. Med ett brett utbud av varianter finns det gott om möjligheter att hitta rätt tillsats som passar er slutprodukt.

 

Vi står redo med hjälp och rådgivning

Har du frågor om produkterna, eller är du nyfiken på om vi kan hjälpa dig vidare? Ring oss på telefonnumret nedan eller skicka ett e-postmeddelande till vår säljavdelning via formuläret nedan.

 

Jag vill gärna kontaktas via e-post

 +46 771 508 000

Tillsatser: Trygghet från början till slut

Vi strävar efter att ge dig som kund en god upplevelse från den första kontakten och till köpet av tillsatser. För oss är det viktigt att ni redan nu får insikt i köpprocessen, så ni vet vad ni ger er in i, och därför har vi visualiserat köpprocessen för er.

Tillsatser: En ekstra boost

Tillsatser kallas också hjälpämnen, och det är inte så underligt. Oavsett om man söker mer färg, längre hållbarhet, bättre konsistens, mer sötma, syrlighet eller bara starkare smak, finns hjälp att få med tillsatser.

Vi har en lång rad olika tillsatser som var och en bidrar till att optimera det specifika livsmedlet. Vi är experter på hjälpämnen och kan hitta exakt rätt variant eller kombination som passar slutprodukten.

Olika typer av tillsatser

Det finns ett stort antal olika tillsatser som var och en bidrar till att optimera den specifika maten.

 

De kan delas in i sex grupper.

 

Färgämnen

Konsistensämnen

Sötningsmedel

Smakförstärkare

Antioxidanter

Konserveringsmedel

Färgrikt bindemedel med rätt konsistens

Vad skulle gummibjörnar vara utan färger? Eller utan sin mjuka mitt? För de flesta livsmedel är färg och konsistens en nästan lika viktig del av varumärket som smaken.

Färgämnen ingår som tillsats i många livsmedel, vare sig de används för att stärka färgen eller kompenserar för färgbrist. På samma sätt kan konsistensämnen, som exempelvis stabilisatorer och gelatin, medverka till att skapa en särskild konsistens.

Konsistensämnen och färgämnen kan bidra till att skapa substans och ett mer aptitretande utseende.

Vi har ett brett urval av färg- och konsistensämnen, och vi är experter på hur man skapar den önskade slutprodukten, både vad gäller konsistens och färg, och samtidigt behåller den goda smaken.

Tillsatser: När smaken är viktigast

Sött, surt, salt, bittert eller kryddstarkt? Många livsmedel kännetecknas främst på smaken.

 

  • Sötningsmedel är starkt sötande och även små mängder har stor inverkan på smaken. När de används i små mängder har sötningsmedel samtidigt ingen eller mycket begränsat inflytande på kaloriinnehållet i slutprodukten.
     
  • Smakförstärkare är framtagna för att framhäva en särskild smak i en produkt, och är därför det självklara valet för att hitta just den smak den specifika produkten karaktäriseras av. 

Vi är experter på sötningsmedel och smakförstärkare och bistår livsmedelsproducenter med att hitta den variant som tar fram den önskade smaken i slutprodukten.

Hjälper livsmedel att hålla på formen

Alla växter, djur och människor behöver syre. Syre kan dock ha en negativ effekt på livsmedel.

Antioxidanter motarbetar denna effekt. Bland annat motverkar antioxidanter att oljan härsknar, köttet blir missfärgat och smakförändringar i ost och vin. Dessutom fungerar antioxidanter som ett surhetsreglerande medel som kan bidra till att bibehålla rätt pH-värde i slutprodukten. 

Vi har ett stort urval av tillsatser som reglerar surheten och motverkar oxidering, och vi tar i samarbete med våra kunder fram den variant som kompletterar de övriga komponenterna i slutprodukten.

Behåll den goda smaken längre med tillsatser

Tidigare har man saltat, syltat och rökt livsmedel för att förlänga hållbarheten. Dessa metoder påverkar dock smaken i vissa livsmedel. I dag löser konserveringsmedel denna uppgift.

Konserveringsmedel bevarar smaken och ökar livsmedlets hållbarhet genom att hämma tillväxten av bakterier och svamp. Det gör att vi får längre tid på oss att njuta av den goda smaken.

Vi är experter på livsmedel och deras hållbarhet, och vi kan därför bistå med att hitta den lösning som bäst bevarar hållbarheten utan att kompromissa med smaken.

Vi står redo med hjälp och råd om tillsatser

Ring vår försäljningsavdelning eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

 

Martin Jakobsen

Försäljnings- och marknadsföringsdirektör

Tel. +45 3164 1273

Avsluta prenumerationen när som helst längst ner i e-postmeddelanden eller genom att skicka ett e-postmeddelande till pro@procudan.com