Nyheter

 

Fyllningar fångar konsumenten

Skrivet den 17.06.2019

Ny smak eller textur. Fyllningar banar vägen för nya möjligheter och koncept. Konsumenterna behöver innovation och slutp...

Delta i Procudan Masters

Skrivet den 08.05.2019

Procudan Masters Food Livsmedelsgolf 2019 kommer att hållas den 11 september i samband med Livsmedelsdagarna 2019 i Halm...

Växtbaserade ingredienser

Skrivet den 05.12.2018

Konsumenternas matvanor och beteende förändras. Flera av vår nuvarande matkulturs basvaror utmanas och alternativ till d...

Ses vi i morgon på Scanpack 2018?

Skrivet den 22.10.2018

I morgon slås portarna upp till Scanpack 2018 i Göteborg. Kom förbi område F, monter 01:40 Vi står redo och ser fram ...

Träffa oss på Scanpack 2018 i Göteborg

Skrivet den 18.09.2018

Vi är med på Nordeuropas största förpackningsmässa i Göteborg den 23-26 oktober. Ringa in dagarna i kalendern och sök...

Hampa till Skandinavien

Skrivet den 06.09.2018

Hampa tar sig in på livsmedelsmarknaden. Vi ser fram emot att utveckla värdet av hampfrö tillsammans med skandinaviska l...

Food Fraud – vill du veta mer?

Skrivet den 28.08.2018

Optimal säkerhet vad gäller råvaror och delkomponenter genom hela distributionskedjan är avgörande för konsumenterna. De...

Ännu mer livsmedelssäkerhet

Skrivet den 28.05.2018

Nya uppgraderade FSSC-certifikat på väggen understryker att Procudan fortfarande ligger i framkant vad gäller livsmedels...

Stabil prisnivå för vanilj

Skrivet den 07.05.2018

Vaniljpriset ser ut att ha stabiliserats sedan årsskiftet 2017-2018, men nivån förblir hög, jämfört med tidigare år.

Fuktstopp

Skrivet den 20.03.2018

Livsmedel transporteras långt och förvaras på många olika platser innan de når livsmedelsbutikernas hyllor. Förpackninga...

Hållbar helhet

Skrivet den 06.03.2018

I den dagliga råvaruhanteringen på Procudans lager sker det då och då att det går hål på en produkts förpackning. Produk...

Salt som konst?

Skrivet den 04.01.2018

När tänkte du senast på alternativa sätt att använda de råvaror som ingår i dina recept?

Julstöd till barncancerföreningar

Skrivet den 19.12.2017

Procudan stöder fortfarande barncancerföreningarna i Sverige, Danmark och Norge i stället för att skicka julkort. Procud...

Skatteministern på besök

Skrivet den 17.11.2017

Som en del av den nya företagslagstiftningen i Danmark avskaffas skatten på bl.a. nötter. Skatteminister Karsten Lauritz...

Snart är vintern här!

Skrivet den 10.10.2017

Innan vi vet ordet av, är vintern här. Vägar, parkeringsplatser och trottoarer kommer att bli hala och utgöra en potenti...

Köttfritt med god smak!

Skrivet den 28.09.2017

Att äta mindre eller inget kött är en växande trend och blir allt vanligare. Att ta bort kött från kosten beror ofta på ...

Procudan sättar hjul på osten

Skrivet den 27.09.2017

Även i år tar Procudan hand om att samla ostar till International Food Contest 2017.

Skapa kunskap tillsammans

Skrivet den 21.09.2017

Värde skapas genom dialog - det är också fallet i samarbete mellan företag och utbildningsanstalter. I sådan samverkan f...

Minska ner på saltet - behåll smaken!

Skrivet den 18.09.2017

Små mängder salt är viktigt för kroppen, då det hjälper till att behålla vätskebalansen och ser till att nerverna kan sk...

VANILJ: Priset fortsätter uppåt

Skrivet den 07.09.2017

Vaniljssituationen är fortfarande kritisk och priset är nu sex gånger högre än bara några år tillbaka.

Sida 1 av 4