Kulturer
Utforska vårt utvalda sortiment av kulturer för mejeriprodukter. Rätt blandning av bakterier ger önskad, jämn smak, kvalitet, konsistens och hämmar tillväxten av oönskade bakterier. Vi erbjuder kulturer för fermenterade produkter, smör och ostar, så det finns gott om valmöjligheter för att hitta en variant som passar er slutprodukt.
Vi står redo med hjälp och rådgivning
Har du frågor om produkten, eller är du nyfiken på om vi kan hjälpa dig vidare? Ring oss på telefonnumret nedan eller skicka ett e-postmeddelande till vår säljavdelning via formuläret nedan.
+46 771 508 000
Kulturer: Trygghet från början till slut
Vi strävar efter att ge dig som kund en god upplevelse från den första kontakten och till köpet av kulturer. För oss är det viktigt att ni redan nu får insikt i köpprocessen, så ni vet vad ni ger er in i, och därför har vi visualiserat köpprocessen för er.
Kulturer är de goda bakterierna
Kulturer består av mikroorganismer som bildas vid naturlig fermentering och odlas i fermentorer för att säkerställa att kulturen är ren och uteslutande består av den önskade mikroorganismen.
Rätt sammansättning av bakterier bidrar med många fördelar till mejeriprodukter. Det handlar om att uppnå den önskade enhetliga smaken, kvaliteten och konsistensen och att dessutom hämma utvecklingen av oönskade bakterier.
Ostens goda egenskaper
En god ost är summan av mjölk, rätt sammansättning av bakterier och ostlöpe kombinerat med en noggrann framställningsprocess.
Syrningsprocessen ger osten smak och konsistens, och mjölksyrebakterierna förhindrar skadliga bakterier att bildas i mjölken.
Mögelkulturer kan ge en extra upplevelse i både smak och utseende. När ostlöpe tillsätts koagulerar mjölken, vasslen avskiljs och den välkända, populära oststrukturen bildas – klar att sätta tänderna i.
Med vår expertis och mejeriernas kunskap kan vi tillsammans skapa kvalitetsost där inget har lämnats åt slumpen och förpackningen bevarar ostens goda egenskaper.
Kulturer: Gott för magen
Yoghurt med bakteriekultur är en fermenterad produkt som utgör många nyttiga frukoststunder och gör magar i hela världen glada.
De fermenterade njutningarna finns även i andra former – både lokalt och globalt.
Acidophilus-mjölk, creme fraiche, kärnmjölk, filmjölk, kefir och långfil. Listan är lång, även över möjligheter. Mjölkprodukterna syras med olika mjölksyrekulturer som ger olika smak, hållbarhet och konsistens.
Tillsättning av kultur, kontroll av pH-värde samt utseende, arom och smak är av avgörande betydelse för produktens egenskaper. Vi assisterar mejeriproducenter i framställningen av rätt karaktäristika, som ger härliga fermenterade produkter med perfekt smak och textur.
Smör i tjocka lager med kulturer
Innan den mjuka och smakrika produkten kan avnjutas kräver processen från grädde och kärnmjölk till smör både kunskap och noggrannhet och framställning.
Vilken framställningsmetod smörproducenten använder har stor betydelse för valet av kultur. Det är skillnad på om bakteriekulturen tillsätts under kärning eller först i slutet. Oavsett metod är det mycket viktigt att smörproducenten styr processen för att uppnå rätt nyans i aromintensiteten.
I samarbete med duktiga mejeriproducenter bidrar vi med kunskap och erfarenhet, vilket säkerställer rätt metod och omsorg i smörproduktionen och den avslutande förpackningsprocessen.
Inspiration till din vardag och utveckling
Vi står redo med hjälp och råd
Ring vår försäljningsavdelning eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig.