LBG Sicilia

Som specialister på stabilisatorer bidrar LBG Sicilia med djupgående professionell produkt- och marknadskunskap om både standardiserade hydrokolloider och anpassade stabilisatorblandningar. I samarbete med Procudan utvecklas lösningar för t.ex. glass, mejeriprodukter, soppor, fruktberedningar och fyllningar.

En kompetent global partner 

LBG Sicilia är ett internationellt företag med över 20 års erfarenhet av stabilisatorer och stabilisatorblandningar. Produktsortimentet omfattar både standardiserade hydrokolloider och anpassade stabilisatorblandningar, som sätts ihop av specialister med fokus på den enskilda kundens behov. Sedan 2013 har ett professionellt FoU -center säkerställt kontinuerlig innovation i både produktionsprocessen och produktutvecklingen. 

LBG Sicilia är specialister på stabilisatorers egenskaper och vet hur både standardiserade stabilisatorer och blandningar används bäst i olika applikationer. I både NPD- och EPD-utveckling förs en öppen gemensam dialog om optimal prestanda och konsistens i samarbete med kunden.

 

Full transparens och hög kvalitet

LBG Sicilia uppfyller ISO- och BRC-certifieringar som ger kvalitetssäkring och transparens. Produktionen sker helt automatiskt, vilket minskar risken för mänskliga misstag och förhindrar korskontaminering. 

 

Stabil leveranskedja

Via en effektiv och flexibel leveranskedja säkerställer LBG Sicilia en stabil produktion. Målet är en ytterligare vertikalt integrerad leveranskedja med ökad direkt sourcing via odling av johannesbrödträd. 

 

Fokus på hållbarhet

Hela produktionsprocessen speglar fokus på hållbarhet. I själva produktionen återvinns 99,85% av produktionsavfallet och samtidigt drivs produktionen av solpaneler. LBG Sicilias strategiska mål är att eliminera användningen av plast och hitta alternativa förpackningslösningar för förpackningar.

 

Procudan är den perfekta partnern

Som Food Systems Product Manager på LBG Sicilia, Ettore Paolo Della Torre, säger:

- Vi är verkligen stolta över vårt samarbete med Procudan. Procudans långa erfarenhet på marknaden och hela teamets kompetens ger LBG Sicilia en stark närvaro i det skandinaviska området. Att vara på samma våglängd när det gäller kundhjälp, projektutveckling och konstant innovation gör Procudan till rätt partner för LBG Sicilia i hela området.

  Ettore Paolo Della Torre
  Product Manager
  LBG Sicilia

Liknande innehåll