Seminarium på FoodTech 2024


Framtidens mejeri med naturliga lösningar

Bli uppdaterad om den senaste kunskapen om kulturer och ostvaxer av europeiska specialister

 

 

Naturliga lösningar ger nya möjligheter

Delta i seminariet och få den senaste kunskapen om kulturer och ostvaxer från europeiska specialister.

Med tre aktuella ämnen får ni insikt i hur naturliga lösningar öppnar upp nya möjligheter inom mejeriproduktionen.

Anmäl er och låt er inspireras av de tre ämnen som specialisterna kommer att fördjupa sig i.

Praktisk information och registrering


Tisdagen den 1 oktober 2024 kl. 15.00-16.30 

Rum M21 i Hall M på FoodTech 2024 i Herning

Vi avrundar med att titta på fysiska prover.

Programmet är klart och kom ihåg att registrering krävs för att kunna delta.

Program för seminariet 

Tisdag 1 oktober 2024

Kl. 15.00-15.15


Välkommen och kort presentation av arbetet med ESG hos Procudan

På engelska av Martin Jakobsen, försäljnings- och marknadsdirektör, Procudan

Kl. 15.15-15.35


Tema 1: Naturligt ostvax ger fossilfritt alternativ och nya databaserade analysmetoder

Med ProCera® Natural är det nu möjligt att ersätta den petrokemiska ostvaxlösningen med ett 100 % naturligt ostvax samtidigt som ostens egenskaper bibehålls.

Presentationen innehåller en genomgång av följande:

  • Skillnaderna mellan traditionella petrokemiska ostvaxer och de nya naturliga vaxlösningarna, både ur kommersiellt perspektiv och ur produktperspektiv.
  • Ursprunget till råvarorna för naturliga och traditionella ostvaxer.
  • De olika analyser som stöder övergången till en naturlig vaxlösning och ger databaserad kunskap om vaxets funktioner.

Slutligen delar vi med oss av kommersiella erfarenheter från den internationella marknaden och granskar hur lösningen med naturligt ostvax har tagits emot av kunder i olika länder och regioner.

På engelska av Maja Duelund, produktchef ProCera® ostvax, Procudan

Kl. 15.35-15.55 


Tema 2: Hur kulturer kan förlänga en produkts hållbarhetstid och fördröja utvecklingen av oönskade mikroorganismer

Lallemand Specialty Cultures ägnar sig åt att välja ut, utveckla och producera specialkulturer för livsmedelstillämpningar. Med hjälp av ledande processer och teknologier utvecklar Lallemand Specialty Cultures specialkulturer för många mejeri-, kött- och växtbaserade applikationer som ger konkurrensfördelar genom unikt utseende, färg, smak, konsistens och säkerhet.

Livsmedelsskyddande kultur avser avsiktlig användning av fördelaktiga mikroorganismer i livsmedelsproduktionen. LALCULT® Protect erbjuder en rad bioprotektiva kulturer som hjälper till att förlänga hållbarheten, öka säkerheten och förbättra produktkvaliteten för mejeriprodukter.

LALCULT® Protect ger flera fördelar för livsmedelsproducenter och konsumenter:

  • Förbättrad säkerhet: Hjälper till att kontrollera oönskad flora, inklusive patogener som Listeria monocytogenes, mögel och jäst.
  • Naturlig konservering: Minskar behovet av kemiska tillsatser. Det bidrar till att bibehålla produktkvaliteten (smak, konsistens) utan att kompromissa med säkerheten.
  • Förlängd hållbarhet: Minskar matsvinnet med fräschare produkter under längre tid.
  • Lämplig för ett brett spektrum av applikationer, inklusive mejeri- och växtbaserade smaker.

På engelska av Joachim Safferling, Technical Sales Manager Dairy, Lallemand

Kl. 15.55-16.15


Tema 3: Användning av mjölksyrabakterier och mogningskulturer för mognadslagring för organoleptisk karakterisering och påskyndande av ostmognad

Igea Cultures kommer att presentera den senaste forskningen om användning av mjölksyrabakterier och mognadskulturer för att påskynda mognadsprocessen i ost.

Presentationen kommer att omfatta:

  • Huvudgruppen av mjölksyrabakterier som är ansvariga för den organoleptiska karakteriseringen och påskyndandet av mognadsprocessen i ost.
  • Fördelarna med att använda dessa mjölksyrabakterier i ost.
  • De potentiella besparingarna genom att påskynda mognadsprocessen.
  • Möjligheten att skapa nya ostar med nya smaker för den globala ostmarknaden.

På engelska av Enrico Biraschi, Commercial Director, Igea Cultures

Kl. 16.15-16.30


Avslutning och provsmakning

Det kommer att finnas möjlighet att se fysiska prover av både ostvax och kulturer.

På engelska av Martin Jakobsen, försäljnings- och marknadsdirektör, Procudan

Varje presentation tar 20 minuter inklusive dialog och frågor.

Alla talare deltar i middagseventet efter seminariet, så om ni kommer på kvällen finns det möjlighet att fortsätta dialogen under middagen.

Video och foton kommer att tas under seminariet.

Anmälan till seminariet är obligatorisk

Det finns ett begränsat antal platser i rum M21, så vi vill att ni anmäler er före seminariet.

Anmälan till seminariet kan endast göras via formuläret på denna sida.

Om ni har några frågor om seminariet, vänligen kontakta:

Fyll i formuläret och anmäl dig till seminariet.

Hitta till rum M21

Rum M21 ligger i Hall M

Besök också vår monter på FoodTech 2024

1 - 3 oktober 2024