Lallemand

Lallemand är ett privatägt kanadensiskt företag som specialiserar sig på utveckling, produktion och marknadsföring av jäst, bakterier och specialkulturer för bageri-, mejeri- och sjukvårdsindustrin. Procudan är Lallemands partner, och tillsammans väljer vi ut, utvecklar och producerar specialkulturer för mejeriprodukter och växtbaserade produkter.

Specialister på specialkulturer 

Med 100 års erfarenhet är det ingen överdrift att säga att Lallemand är specialiserade på avancerade lösningar för specialkulturer. Det är genom ledande processer och tekniker som Lallemand utvecklar de specialkulturer som bidrar till ett unikt utseende, färg, smak, konsistens, hållbarhet och säkerhet.  

 

Kulturer förbättrar smak, utseende och hållbarhet 

Procudan och Lallemand har ett starkt samarbete kring specialkulturer inom mejeriindustrin, inklusive blå- och vitmögel, kittkulturer och skyddskulturer.  

Vitmögelkulturer används i Camembert- och Brie-ostar och ger den karaktäristiska vita ytan, smaken och aromen. Blåmögelkulturer används i Danablue och andra blåmögelostar och ger deras unika smak och utseende. På samma sätt används kittkulturer i Danbo och Havarti. 

Skyddskulturer minskar utvecklingen av jäst och mögel, vilket förlänger hållbarheten och minskar matsvinnet. De kan också användas i växtbaserade produkter som t.ex. mjölkfri yoghurt.   

 

Fokus på forskning och förbättring 

Lallemand har ett starkt engagemang för och fokus på utveckling av mikrobiologiska tekniker. Betydande resurser investeras i att hitta nya och förbättrade metoder för att hantera komplexa utmaningar inom livsmedelsindustrin och andra sektorer.  

  

Höga kvalitetsstandarder

Hos Lallemand säkerställer toppmoderna lösningar effektiva och målinriktade behandlingar som uppfyller höga kvalitetsstandarder och är certifierade som icke-GMO, lakto-vegetariska, kosher och halal.  

Dessa kvalitetsstandarder säkerställer att produkterna är säkra och lämpliga för ett brett spektrum av applikationer och kundbehov.  

Liknande innehåll