IGEA Cultures

IGEA Cultures är ett italienskt företag grundat 2015 som specialiserar sig på produktion av kulturer för mejeri- och livsmedelsindustrin, med fokus på hälsa, smak, konsistens och förlängd hållbarhet.

Lösningar med praktiska och hälsomässiga fördelar

Procudan och IGEA Cultures utvecklar tillsammans skräddarsydda lösningar för mejeri- och växtbaserade produkter i form av startkulturer, probiotiska kulturer och skyddskulturer.

Startkulturer har förmågan att omvandla mjölksocker (laktos) till mjölksyra, och det är mjölksyrabakteriekulturer som förlänger hållbarheten och ger en karakteristisk smak och konsistens. Det är i mejeriprodukter som syrad mjölk, yoghurt, kefir och ost som mjölksyrabakterierna kommer till sin rätt.

Probiotiska kulturer är nyttiga bakterier som fermenterar mjölk och ger probiotiska fördelar som förbättrar matsmältningen, stärker immunförsvaret och främjar en sund tarmflora.

Skyddskulturer förlänger livsmedlens hållbarhet på ett naturligt sätt utan användning av konstgjorda konserveringsmedel, vilket kan minska matsvinnet och förbättra livsmedelssäkerheten.

 

Hållbar verksamhet med ett globalt nätverk

För IGEA Cultures innebär hållbarhet att skydda miljön genom konkreta åtgärder som fokuserar på att begränsa slöseriet med resurser och stödja den ekologiska omställningen. Produkterna utvecklas och verifieras i nära samarbete med ett internationellt nätverk av lokala partners och forskningsinstitut.

 

Kvalitetsstandarder och certifieringar är av största vikt

På IGEA Cultures är kvalitetsstandarderna höga och certifierade för icke-GMO, glutenfritt, kosher, halal och ISO 9001.

Dessutom har IGEA-produkterna ISO 22000-, FSSC 22000- och HACCP-certifieringar från företaget Mediterranea Biotecnologie - en ledande italiensk producent av startkulturer och probiotiska kulturer.

Liknande innehåll