Sorbitol E 420
Stabiliserar och mjukgör livsmedlets konsistens. Förekommer naturligt i många frukter, som t.ex. rönnbär, äpplen och päron.
Sorbitol är en polyol (sockeralkohol) som produceras av flytande dextros. Sorbitol har lägre energiinnehåll än dextros, sackaros, maltos, osv.
Sorbitol ger ingen brunfärgning och kan i viss grad ersätta glycerin/glycerol. Sorbitol reducerar vattenaktivitet och ger därmed ökad säkerhet mot mikrobiologisk tillväxt.
Sorbitol ger ökad hållbarhet tack vare sina fuktgivande egenskaper och förbättrar viskositeten i produkter med högt innehåll av torra substanser.

Vi står redo med hjälp och rådgivning
Har du frågor om produkten, eller är du nyfiken på om vi kan hjälpa dig vidare? Ring oss på telefonnumret nedan eller skicka ett e-postmeddelande till vår säljavdelning via formuläret nedan.
+46 771 508 000
Liknande produkter

Från början till slut: Så köper ni tillsatser
För att säkerställa att ni får rätt produkt följer vi en tydlig och strukturerad process. Vi ser till att alla viktiga detaljer är på plats redan från början.
Vi utgår från era behov och går igenom specifikationer steg för steg, bedömer eventuella prover och tar fram en offert för att säkerställa rätt leveransvillkor - allt för att hitta den optimala lösningen för er.
Vi står redo med hjälp och rådgivning
Ring till vår säljavdelning eller fyll i formuläret, så kontaktar vi dig.
