Mejerifolk vid lanseringen

Nyheten om vårt nya, naturliga ostvax delades med en stor skara från mejeriindustrin.

På onsdagen besökte Mejeriteknisk Selskab oss på Procudan.

Det var ingen slump, eftersom besöket sammanföll med lanseringen av vårt nya naturliga ostvax, ProCera® Natural, vilket gav evenemanget en extra stänk av aktualitet.

Mejeriteknisk Selskab är en organisation som syftar till att stödja teknisk utveckling inom mejeriindustrin, och ProCera® Natural är ett bra exempel på det senare.

 

Testmetoder för vaximpression

Som ett resultat av detta kom det många bra frågor och synpunkter från de tekniskt kunniga mejeristerna. Både under den inledande presentationen av Procudan och ProCera® Natural, men också under rundvandringen på de olika avdelningarna.

Många var intresserade av de nya metoder som Procudan har utvecklat i samarbete med bland annat Teknologisk Institut för att kunna testa ostvax baserat på vetenskapliga och databaserade kriterier.

En av de medlemmar som deltog i rundturen var konsulten Kurt Enevoldsen från KE International. För honom är det bara naturligt att en produkt som ProCera® Natural kommer ut på marknaden.

- "Det har alltid förbryllat mig att det inte fanns något alternativ till att linda in ost i olja. Så på det sättet är det nya vaxet mycket logiskt, särskilt i en tid när vi pratar mycket om hållbarhet", säger han.

Liknande innehåll