
Smakstillsatser (flavours)
Trygghet från början till slut
Vi strävar efter att ge dig som kund en god upplevelse från den första kontakten och till köpet av ingredienser.
För oss är det viktigt att ni redan nu får insikt i köpprocessen, så ni vet vad ni ger er in i, och därför har vi visualiserat köpprocessen för er. Skulle ni ha frågor angående köpprocessen står vi självklart redo att besvara era frågor.

Flavour skapar god smak
Arom- och smakämnen, som även kallas ”flavour”, ska matcha konsumenternas krav och önskemål till slutprodukten. För med de rätta smak- och aromämnena kan man förstärka slutproduktens naturliga doft- och smakegenskaper, och därmed göra den ännu mer välsmakande.
Vissa föredrar sött, andra älskar allt som är salt. Önskad smakinriktning hos konsumenterna kan vara en fråga om geografi och kultur, och aromämnen kan ta fram de föredragna smaknyanserna i slutprodukten – i alla smakriktningar. Även när det handlar om att maskera smak.
Olika varianterna ger många möjligheter under produktutvecklingen och gör det möjligt att hitta precis rätt innehåll.
Många aromämnen är direkt utvunna ur naturliga ingredienser. Det gör att aromämnen passar perfekt för att intensifiera och förfina vissa naturligt förekommande smaknyanser. Det finns alltid en variant som passar slutprodukten inom
- Extrakt
- ”Flavouring food stuff”
- Naturliga
- Naturidentiska
- Syntetiska
Flytande, olje- och vattenlöslig eller som pulver. Vi är experter på att utveckla rätt aromämne, som tar fram det bästa i produkten.


Ämnen till en god arom
Doften når näsborrarna i samma ögonblick som paketet öppnas, och förväntningens glädje stiger. Aromer påverkar receptorerna i näsan långt innan den första tuggan och lovar en intensiv smakupplevelse.
Själva smaken uppfattas av receptorer på tungan som fångar upp de fem grundsmakerna: surt, salt, sött, bittert och umami, som tillsammans med upplevelsen av textur och konsistens bildar ett positivt helhetsintryck av det som äts.
Alla de tre elementen, doft, smak och känsla i munnen, är viktiga för en framgångsrik produkt. Tillsammans utvecklar vi produkter som inte bara smakar gott, utan också doftar aptitligt och känns bra i munnen.
Compounds: Från cola till Campari
Ljudet av en kall läsk som öppnas. Doften av hallon, apelsin eller grapefrukt. Känslan av kolsyrans bubblor på tungan.
Utan aromämnen och sammansättningar skulle många populära läskedrycker inte existera.
Aromämnen och sammansättningar är nödvändiga komponenter i dryckesvaror. Compounds är ofta skräddarsydda till den specifika drycken, vare sig den är alkoholhaltig eller alkoholfri.


Inspiration till din vardag och utveckling
Vi står redo med hjälp och råd
Ring vår försäljningsavdelning eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig.
