Kryddblandningar

Få igång sinnena

En pirrande känsla på tungan, en kryddig doft, en pikant smak och en vacker färg. Kryddblandningar är stimulans för alla sinnen.

När vi äter mat använder vi helt omedvetet alla våra sinnen, och enbart doften ger en förväntning om hur maten kommer att smaka. Därefter är det upp till smaken att antingen infria eller överträffa förväntningarna.

Procudans kryddblandningar är sammansättningar av kryddor och örter som är skräddarsydda för att stimulera alla sinnen. Såväl det dekorativa uttrycket och aromen som smaken är testade och utvecklade för att tillföra karaktär till slutprodukten.

 

 

Precis rätt sammansättning

Små ändringar kan skapa stora förändringar i smaken. När kryddblandningar tillsätts i slutprodukten kan de förstärka, dämpa eller avbalansera en smak. Det finns en hel värld av sammansättningsmöjligheter. Förutom att modifiera smaken kan kryddblandningarna också sätta en karaktäristisk prägel på slutprodukten som vacker dekoration. 

Våra kryddblandningar är sammansatta så att både smak och utseende går samman till en högre enhet. Procudan erbjuder såväl välkända konventionella och ekologiska kryddblandningar som nyskapande specialvarianter med utgångspunkt i mattrender. Alla med en blick mot de fem grundsmakerna. Och alla utvecklade tillsammans med kunderna.

Billede Udvid smagshorisonter

 

Utvidga smakhorisonten

Vissa gillar surt, andra sött och ytterligare andra kryddstarkt. Det finns många smaker, och lika många individuella åsikter om vad som smakar gott.

Preferenser uppstår ur vanor. Man vänjer snabbt hjärnan vid vad den tycker om och inte tycker om. Därför kan man också utveckla smakpreferenser genom att bryta vanor och utmana smaksinnen med annorlunda kryddblandningar.

Procudan är experter på kryddblandningar som är väl testade och omtyckta smaksammansättningar. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi också nya kryddblandningar som kan överraska och avrunda smaksammansättningen i slutprodukten.

Låt oss hitta en lösning
tillsammans

Relevanta produkter