Växtbaserade ingredienser

Hälsa, klimat och vegetabiliska val

Fler och fler konsumenter väljer en växtbaserad kost, där de helt eller delvis ersätter animaliska produkter, bland annat för att minska utsläppen av CO2. I stället väljer man till fibrer, protein och fleromättade fettsyror, vilket gör vegetabiliska ingredienser till ett perfekt alternativ till animaliska.

Procudan är experter på växtbaserade ingredienser och vi ger våra kunder rådgivning om hur vegetabiliska ingredienser kan vara ett alternativ till animaliska.

Billede Fra naturens eget skatkammer

Från naturens egen skattkammare

Från naturen kommer en mängd ingredienser med rötter i växtvärlden som alla ger livsmedelsprodukter god smak, vackert utseende eller massor av fibrer.

Med vegetabiliska ingredienser är det möjligt att utveckla och optimera slutprodukter så att de blir hälsosamma, välsmakande och har rätt textur.

I samarbete med våra kunde hittar vi rätt sammansättning av ingredienser för att skapa ett vegetabiliskt alternativ – naturligtvis tillsammans med en hållbar förpackningslösning.

Presentation vid evenemanget 17 september 2019
Växtbaserade ingredienser

Lika bra är inte bra nog!

Växtbaserade livsmedel slår mer och mer an och tiden som en nischmarknad är över.

Produkt- och konceptchef Martin Jakobsen ger en indikation på de faktorer som påverkar den växtbaserade trenden och vad som borde vara i fokus när man utvecklar nästa generation växtbaserade livsmedel.

Kom ihåg att du måste vara inloggad på Mitt Procudan för att se videon i full längd. Observera att videon är på engelska.

Läs mer om växtbaserade ingredienser

Valet är fritt

Procudans urval av olika växtbaserade ingredienser gör det möjligt att hitta en variant till varje slutprodukt, vare sig den är ekologisk eller konventionell.

Alla växtbaserade ingredienser hos Procudan är som utgångspunkt GMO-, soja- och laktosfria, veganvänliga samt med Clean Label, som visar att produkten inte innehåller konstgjorda tillsatser.

 

Låt oss hitta en lösning
tillsammans

Relevanta produkter