Sorbinsyra E 200
Förekommer naturligt i t.ex. jordgubbar, körsbär, rönnbär och tomater. Till industriellt bruk framställs sorbinsyra syntetiskt genom att koppla samman malonsyra och krotonaldehyd. Rening sker vid utkristallisering i vatten, i vilket den är svårlöslig.
Sorbinsyra är ett konserveringsmedel som hämmar utvecklingen av bakterier, jäst- och mögelsvampar i livsmedel.
Sorbinsyra är huvudsakligen fettlöslig och används vanligen inom bageri-, margarin-, mejeri- och slaktindustrin.

Vi står redo med hjälp och rådgivning
Har du frågor om produkten, eller är du nyfiken på om vi kan hjälpa dig vidare? Ring oss på telefonnumret nedan eller skicka ett e-postmeddelande till vår säljavdelning via formuläret nedan.
+46 771 508 000
Liknande produkter

Från början till slut: Så köper ni tillsatser
För att säkerställa att ni får rätt produkt följer vi en tydlig och strukturerad process. Vi ser till att alla viktiga detaljer är på plats redan från början.
Vi utgår från era behov och går igenom specifikationer steg för steg, bedömer eventuella prover och tar fram en offert för att säkerställa rätt leveransvillkor - allt för att hitta den optimala lösningen för er.
Vi står redo med hjälp och rådgivning
Ring till vår säljavdelning eller fyll i formuläret, så kontaktar vi dig.
