Mjölksyra E 270
E 270 är en vanligt förekommande syra i naturen, och den bildas naturligt i kroppen.
Industriellt framställs den vid mjölksyrejäsning av sockerarter under tillsättning av kalciumkarbonat, så att mjölksyran neutraliseras. När jäsningen är klar avlägsnas rester av socker och orenheter, mjölksyran frigörs vid tillsättning av svavelsyra och avdunstas sedan.
Mjölksyran har en konserverande effekt och används dessutom för att reglera surhetsgrad och smak. Mjölksyra har en mycket bred användning inom livsmedelsindustrin, och mjölksyra är ett essentielt element i produktionen av mejeriprodukter, inklusive yoghurt, gräddfil och kvarg.

Vi står redo med hjälp och rådgivning
Har du frågor om produkten, eller är du nyfiken på om vi kan hjälpa dig vidare? Ring oss på telefonnumret nedan eller skicka ett e-postmeddelande till vår säljavdelning via formuläret nedan.
+46 771 508 000
Liknande produkter

Från början till slut: Så köper ni tillsatser
För att säkerställa att ni får rätt produkt följer vi en tydlig och strukturerad process. Vi ser till att alla viktiga detaljer är på plats redan från början.
Vi utgår från era behov och går igenom specifikationer steg för steg, bedömer eventuella prover och tar fram en offert för att säkerställa rätt leveransvillkor - allt för att hitta den optimala lösningen för er.
Vi står redo med hjälp och rådgivning
Ring till vår säljavdelning eller fyll i formuläret, så kontaktar vi dig.
