Mjölksyra E 270
E 270 är en vanligt förekommande syra i naturen, och den bildas naturligt i kroppen.
Industriellt framställs den vid mjölksyrejäsning av sockerarter under tillsättning av kalciumkarbonat, så att mjölksyran neutraliseras. När jäsningen är klar avlägsnas rester av socker och orenheter, mjölksyran frigörs vid tillsättning av svavelsyra och avdunstas sedan.
Mjölksyran har en konserverande effekt och används dessutom för att reglera surhetsgrad och smak. Mjölksyra har en mycket bred användning inom livsmedelsindustrin, och mjölksyra är ett essentielt element i produktionen av mejeriprodukter, inklusive yoghurt, gräddfil och kvarg.
Liknande produkter
Trygghet från början till slut
Vi strävar efter att ge dig som kund en god upplevelse från den första kontakten och till köpet av ingredienser. Våra ingredienser levereras alltid enligt en strukturerad process i åtta steg.
Inspiration till er vardag och utveckling
Vi delar löpande kunskap såsom trender, analyser och goda råd. Alltid med ambitionen att bidra med något som kan vara av intresse och värdefullt för dig.
Läs de tre senaste inläggen.
Samarbete med många olika branscher
I vart och ett av våra samarbeten strävar vi alltid efter att förstå utmaningarna och se möjligheterna utifrån kundens perspektiv. Vi vet att ingen kund är den andra lik.
Vi har kunder i många olika branscher, och de spänner från nystartade verksamheter till starka SMV-företag och internationella bolag med kontor på flera platser i Skandinavien.
Vi står redo med hjälp och rådgivning
Oavsett bransch kan vi ta hand om era behov och utveckla färdiga lösningar i ett tätt samarbete.
Ring till vår säljavdelning eller fyll i formuläret, så kontaktar vi dig.