Sacchettificio Nazionale G. Corazza

I egenskap av specialist för innovativa emballagelösningar bidrar Corazza med lösningar i både plast, papper och kombinationer av dessa material. I samarbete med Procudan skräddarsys emballage för i första hand livsmedel och djurfoder, men även betong- och byggindustrin.

Kundanpassade påsar, säckar och rullar

Utgångspunkten är alltid det specifika behovet och kundens designönskemål vid utvecklandet av nya emballagelösningar och varianter hos Corazza. Sortimentet omfattar både påsar, säckar och pappers- och plastrullar och en stor mängd olika anpassningar.

De senaste trenderna på marknaden kombineras löpande med Corazzas 95-åriga erfarenhet. Både teknologi och utrustning testas och utvecklas stegvis för att säkerställa optimala emballagelösningar och designer.  

 

Fokus på den visuella presentationen

Djupgående teknisk kompetens och starka specialister är grunden för Corazzas förståelse för den visuella presentationen. Det gäller allt från design, färger, bilder, upplösning och tryck och till materialen. Oavsett om slutprodukten är av papper eller plast, är av typen monolayer eller laminat har alla lösningar full designkvalitet.
Corazza tog 2021 emot en Diamond Award för branschens bästa tryckkvalitet.

 

Hög kvalitetssäkerhet

Corazzas GFSI-certifiering och företagets kompetenta medarbetare säkerställer tillverkningen av kvalitetsemballage, som skyddar och emballerar slutprodukterna på bästa möjliga sätt. Streckkoder och batchnumrering säkerställer full spårbarhet och trygghet.  

 

Grönt fokus

År 2010 installerade Corazza solpaneler på alla tak. År 2022 ökade produktionskapaciteten till 2 400 000 mW om året i den nyligen färdigställda anläggningen, vilket motsvarar 30% av produktionens elektricitetsförbrukning.

Corazza erbjuder hållbara emballage såsom plastfria papperssäckar och papperssäckar, som kan källsorteras. Samtidigt utvecklar man löpande andra hållbara lösningar. Tillsammans med PEFC- och FSC-certifierade partners säkerställer Corazza att skogsvårdslagstiftningen följs.

Corazza har också blivit FSC-certifierat, vilket är en säkerhet och en dokumentation av att vi använder våra skogar på ett ansvarsfullt sätt. Med FSC bidrar både skogsägare och andra företag till att säkerställa att skogarna är sunda, fulla av liv och inte minst till gagn för nuvarande och framtida generationer.

 

Procudan är en pålitlig partner

Procudan och Corazza har samarbetat i många år, och som Massimo Beggio,Försäljnings- och inköpschef på Corazza säger:

- Vårt företag har haft nöjet att arbeta med Procudan i ungefär 25 år, ett samarbete som varit präglat av harmoni och partnerskap. Trots de stora förändringarna som skett på marknaden under denna tid har vi alltid drivit vår verksamhet med största allvar och ömsesidigt engagemang, och Procudan har alltid varit vår officiella partner för försäljning av våra produkter på den skandinaviska marknaden.

- Vår relation bygger på tillit och vårt mål är att erbjuda kunder i Skandinavien produkter av hög och konsekvent kvalitet över tid, såväl som god service. Tillsammans fortsätter vi framåt med det bestämda målet att konsolidera vår närvaro och med en strävan att alltid förbättra vårt resultat och säkerställa kundnöjdhet.

  Massimo Beggio
  Försäljnings- och inköpschef
  Sacchettificio Nazionale G. Corazza

Liknande innehåll