Cosun Beet
Löpande utveckling i ett brett sortiment
Från ursprunget i sockerbetor täcker produktsortimentet hos Cosun Beet både granulerade, bearbetade och flytande sockeringredienser. Med ett brett sortiment av partikelstorlek på strösocker tillgodoses de många behov som finns i livsmedelsindustrin.
År 2017 invigde Cosun Beet ett F&U-center för forskning i produktutveckling och processtekniker. Där arbetas löpande med kunskap och teknik, vilket säkerställer att produktportföljen anpassas efter marknaden.
Hög livsmedelssäkerhet
ISO 22000 och HACCP säkerställer hög livsmedelskvalitet, där både produktionen, sockerbetorna och därmed sockerodlarna, omfattas av certifieringarna. Denna certifiering säkerställer bland annat att Cosun Beet kan garantera att betorna inte växer i förorenad jord, att rätt gödningsmetoder används, samt att betfröna uppfyller standard.
En hållbar ambition
Cosun Beet arbetar för att sockerproduktionen blir en 100 procent cirkulär process utan avfallsproduktion. I dag används rester till bland annat djurfoder och biobaserade produkter. Deras ambition är hög och de strävar efter att bli världens grönaste, mest innovativa och mest framgångsrika sockerbetsförädlare.