Touren går till Paris för ett gott ändamål

Efter ett halvår med hård träning i Team Rynkeby har sammanhållningen blivit stark, och formen har blivit riktigt bra. Det är dock ändamålet som är det viktigaste.

Det kan vara tufft att cykla åtta timmar om dagen. Det kan också märkas efteråt.

Men det är inte bara dåligt heller. Formen förbättras, och de gemensamma strapatserna skapar nya, goda vänskaper bland lagkamraterna i Team Rynkeby.

Trots att upplevelsen både är tuff och upplyftande, så är det det goda ändamålet som betyder mest.

Nämligen att samla in bidrag till Team Rynkeby Fonden, som hjälper barn med allvarliga sjukdomar, bland annat genom Barncancerfonden och Hjärt- och lungfonden.
Det säger Martin Jakobsen, som är försäljnings- och marknadschef på Procudan och som för första gången deltar tillsammans med Team Rynkeby Sønderjylland.

- Jag har stöttat Kræftens Bekæmpelse i flera år, och det är en sak som är viktig för mig personligen. Jag har länge velat stötta på ett mer aktivt sätt, och det fick jag möjlighet till här, säger han.

 

Laget delar på både smärta och glädje

För att bli en del av laget och ta sig hela vägen till Paris krävs flera timmars träning.

Det är inte bara tid borta från hemmet. Det är också många dagar med värk i cykelmusklerna.

Lagkamraterna delar inte bara på smärtan under de tuffa träningspassen, vissa kan också dela med sig av sina erfarenheter från tidigare turer till Paris. Det ger en påminnelse om att deras gemensamma projekt går att genomföra.

Det är fantastiskt att kämpa tillsammans mot ett gemensamt mål och med samma fysiska utmaning. Det gör ont emellanåt, men det är målinriktad träning, så formen blir därför riktigt bra. Det motiverar naturligtvis.

Stöd till allvarligt sjuka barn

Procudan har valt att stötta Martin Jakobsen och har tecknat ett guldsponsoravtal. Han har även hämtat in stöd från en rad andra sponsorer.

Deltagarna står själva för utgifter för bland annat cyklar, kläder och hotellvistelse. Sponsringen är alltså inte en hjälp till deltagarna, utan går direkt till Team Rynkebys ändamål.

Förra året deltog hela 62 Team Rynkeby-lag från flera olika länder, främst från Norden. De samlade tillsammans in nästan 78 miljoner danska kronor från sponsorer.

Vi ser fram emot att följa Martins strapatser från sidlinjen. Och kanske får vi någon liten anekdot från landsvägarna.

Liknande innehåll