Outsider vinner årets rombollsmästerskap

På en arbetsplats där många har en bakgrund inom livsmedel blev det en överraskande, men välförtjänt, vinnare av Årets bästa rombollar.

Det var med stor spänning många såg fram emot avslutningen på årets rombollstävling.

Vem skulle håva hem den prestigefulla titeln som vinnare av den traditionsenliga tävlingen, som nu har ett helt år på nacken.

Inne på kampens andra år var det många kvalificerade deltagare i det starka startfältet, som under de senaste två månaderna har bjudit kollegorna på chokladdragerade bollar.

Kollegorna har fått titta, dofta och smaka på dem för att sedan avge sina poäng utifrån några fastställda kriterier, däribland ”använd rom”.

 

Alkoholen är den danska twisten

Vår norskfödda kundchef Oddbjørn Balke drog igång tävlingen, trots att han fram till nyligen inte visste vad en romboll var.

Men det fick han snart veta, och med sin goda smak och systematiska tillgång till livsmedel var han en självklar tävlingsledare.

- Det är ett ganska enkelt koncept. En romboll är ett slags cake-pop, men utan pinne. Den speciella danska twisten är väl att det ska vara alkohol i, berättar han.

Som väntat höll deltagarna hög nivå. Och vi fick smaka på flera goda, små bollar.

Det som överraskade mest var att det var en outsider som tog hem segern. Nämligen vår vd, Tommy H. Pedersen.

 

Tillbakavisar anklagelser

När vinnaren presenterades vid en högtidlig prisutdelning ledde det till en del knorrande.

Konkurrenterna fick lov att erkänna att Tommy hade gjort en osedvanligt snygg presentation av sina rombollar, som även bidrog med extra julstämning.

Men flera undrade om vd:n faktiskt var kapabel att själv skapa denna estetiska detaljrikedom. Han tillbakavisar dock alla anklagelser om att han skulle ha fått hjälp.

- Jag visste att jag var tvungen att steppa upp om jag skulle ha en chans. Eftersom vi närmade oss jul valde jag att gå ”all in” med jultemat, berättar den säkra vinnaren.

En lika säker tvåa blev inköpskoordinatorn Berit Skov Thomsen, som har ett öga för råvaror av högsta kvalitet. Medan Oddbjørn Balke, som räknade ihop rösterna, var glad för sin tredjeplats.

Liknande innehåll