Ny kvalitetschef på rätt hylla

Procudan har anställt en lugn ordningsmänniska för att leda vår kvalitetsavdelning.

Mette Guldborg tycker om när saker och ting är precis där de ska vara.

Därför måste hon som riktig ordningsmänniska vara nöjd med att hon har gjort karriär inom kvalitet. För det är just det arbetsområde där struktur och ordning behövs, och på det sättet har hon själv också hamnat på helt rätt ställe.

- För att trivas med att arbeta inom kvalitet ska man nog uppskatta ordning och intressera sig för detaljer. Det är inget tvivel om att jag har hamnat i rätt yrkesområde. Och jag vet också exakt var i lådorna saker ligger, ler hon.

I december började hon som Kvalitets- och Miljöchef på Procudan, och hon kastade sig direkt ut i de uppgifter som fanns att göra. Bland annat recertifieringen av FSSC 22000 och det slutliga godkännandet för miljöledning enligt ISO 14001.

 

Ledaren måste göra plats

Även om hon själv älskar att arbeta med detaljer så är Mette Guldborg medveten om att hon som chef också måste ha fokus på de stora penseldragen.

- Det kan vara en utmaning för mig som chef att jag är detaljmänniska. För som ledare måste jag kunna ge mina medarbetare plats och frihet att lösa uppgifterna, säger hon.

Hon ska framöver sätta ut riktningen för ett team som har en nyckelroll inom Procudan. Dokumentation, spårbarhet, miljö och inte minst livsmedelssäkerhet är nämligen avgörande villkor för verksamheten, och det finns höga förväntningar på kvalitet både från kunder och andra samarbetspartner.

Mette Guldborg kan kontaktas på telefon +45 3164 1290 eller e-post: mlg@procudan.com

Liknande innehåll