Laboratoriestudenter på besök

Den 10 november 2021 fick vi besök av en grupp engagerade laboratoriestudenter från UC SYD i Esbjerg, Danmark.

Product Manager Maja Duelund och laborant Maria Del Mar Caparrós Morales hade arrangerat ett spännande och informerande verksamhetsbesök med en presentation och rundvisning i produktionen, på lagret samt i laboratoriet.

Studenterna fick en bra inblick i de arbetsuppgifter som en färdigutbildad laborant har ansvar för samt insikt i hur verksamheter använder laboranter och/eller laboratoriepraktikanter.

Syftet med verksamhetsbesök är att ge de unga studenterna kunskap om Procudan och eventuellt väcka ett möjligt intresse, som kan leda till en praktikperiod. Dessutom är samarbetet med studenterna värdeskapande för Procudan, då studenterna under sin teoretiska studietid får uppgifter från verksamheten.

Fram till nu har det varit EAAA i Århus, Danmark som har löst dessa uppgifter tillsammans med Procudan, men nu ger sig UC SYD i Esbjerg, Danmark in i matchen.

Maja Duelund, Product Manager säger:

Studenterna har tillgång till utrustning som Procudan inte har in-house, och det är ytterst spännande och värdeskapande för oss.

När verksamhetsbesök leder till praktikplats och fast anställning

Laboranten Maria Del Mar Caparrós Morales är ett bra exempel på att ett verksamhetsbesök kan gynna studenten. Maria fick insikt, kunskap och intresse för Procudan efter att ha varit på verksamhetsbesök.

Verksamhetsbesöket resulterade i en praktikplats, en färdig uppgift och en fast anställning hos Procudan, vilket har varit värdefullt för Maria och inte minst värdeskapande för Procudan.

Liknande innehåll