En ny talang dök upp

Lema Sadati ville egentligen bli kvalitetslaborant, men hon upptäckte något nytt om sig själv när hon gjorde sin praktik hos Procudan.

Arbetet med att utveckla nya produkter har något särskilt.

Några gillar det, andra inte. Lema Sadati faller in i den första kategorin.

Men det visste hon inte för ett år sedan. Då sökte hon praktikplats från studierna till laborant vid Erhvervsakademi Aarhus.

Hon letade efter en arbetsgivare där hon skulle få möjlighet att arbeta med kvalitet.

Det fick hon också göra hos Procudan. Dock bara en del av tiden. Huvudsakligen har hon faktiskt arbetat med utveckling.

 

Omväxling och oväntat är bra

Det visade sig dock vara en riktigt bra matchning. Både för Procudan, som fick en talangfull och motiverad praktikant, men även för Lema Sadati, som upptäckte att hon har talang för utveckling.

- Jag vet inte varför, men arbetet med att utveckla nya produkter passar mig riktigt bra.  Kanske på grund av att det är mer omväxlande och emellanåt oväntat. Det hade jag aldrig upptäckt om mig själv om jag hade tillbringat all tid i ett kvalitetslaboratorium, berättar hon.

Hon började som praktikant i Procudans laboratorium i augusti 2022. Här är kvalitetsarbete en viktig uppgift. Det är det även för Lema Sadati, men hennes största fokus har varit att utveckla ostvax till ProCera®.

 

Förenade kring ostvax

Ostvax har varit ett nästan okänt område för henne de senaste åren. Men nu vet hon allt om det och alla analysmetoder som används för att testa det.

Det professionella samarbetet i laboratoriet har också betytt mycket för henne under praktiken på Procudan.

Om ett vax ligger utanför gränsvärdena, så måste vi göra allt vi kan för att lösa det. Det blir snabbt en gemensam uppgift där vi går igenom vilka möjligheter som finns. Det finns alltid något som kan göras lite bättre. Antingen med produkten, eller i den process som vi har i laboratoriet.

När examen är avklarad hoppas hon kunna fortsätta på ett liknande spår. Med utveckling och samarbete.

Liknande innehåll