En förpackningskontroll gör skillnad

Vi erbjuder en kostnadsfri genomgång av förpackningslösningar i plastlaminat och papper. Våra experter hittar ofta förbättringar i de små detaljerna och gör det lättare för dig att hitta rätt förpackning.

Att hitta den optimala förpackningen för en produkt kan kräva både kunskap och ihärdigt arbete.

För den rätta lösningen varierar beroende på en lång rad faktorer, inte bara själva produkten och dess hantering, utan även marknaden, lagstiftning och den senaste tekniska utvecklingen inom förpackningar.

Det är därför Procudan erbjuder en genomgång av förpackningslösningar som en tjänst för både befintliga och potentiella kunder.

Det kan vara svårt att på förhand peka ut den bästa lösningen. Det beror också på att det ofta är de små förbättringarna som gör skillnad, förklarar Account Manager Martin Nord.

- Det är sällan som en tillverkare använder förpackningar som är helt felaktiga. Tvärtom har man ofta gjort ett val som bygger på noggranna överväganden. Och vårt bidrag är att kunna leta efter de detaljer som kan göra skillnad ur ett helhetsperspektiv, förklarar han.

 

Expertis och ett brett utbud

Det kan finnas många anledningar till att göra en förpackningskontroll. Ibland kommer ett företag till dig med en begäran om en granskning, men oftast börjar det på ett mer informellt sätt.

Företaget kanske står inför utmaningar som leveranssäkerhet eller en önskan om mer hållbara förpackningar.

Oavsett anledning finns det många gemensamma nämnare i processen, förklarar Martin Nord.

- Vi är ett team som kan dra nytta av många års erfarenhet, och vi har ett starkt nätverk av europeiska förpackningspartner som kan erbjuda ett mycket brett utbud av lösningar baserade på den senaste kunskapen. Det är dessa kompetenser vi använder för att säkerställa bästa möjliga villkor och leveranssäkerhet för våra kunder, förklarar Martin Nord.

 

Den kommersiella synvinkeln är viktig

Procudans förpackningsteam har genom åren hjälpt företag i många olika branscher att optimera sina förpackningar.

Målet är att hitta den bästa lösningen utifrån kundens möjligheter och behov. Det innebär ofta skräddarsydda lösningar som tar hänsyn till produkt, produktionsförhållanden och rent kommersiella överväganden.

- En av våra kärnkompetenser är att vi kan förstå våra kunders verksamhet och skapa värde tillsammans med dem. I slutändan handlar det om att ta reda på vad som är viktigt för kundens verksamhet och den enskilda produkten, oavsett om det är leveranssäkerhet, hållbarhet eller pris, säger Martin Nord.

Liknande innehåll