Översyn av förpackningslösningar

Kan er förpackning förbättras?

Styrka, barriär och användbarhet måste vara i ordning när er packar varor. Behovsanalys och tester ligger till grund för alla förpackningsval och ofta håller en bra design länge.

Men för att följa med krav och nya förväntningar måste förpackningslösningarna kontinuerligt utvecklas och förbättras.

Vi erbjuder en granskning översyn av era förpackningslösningar, där vi ger kvalificerad rådgivning och vägledning om hur du kan göra lösningarna bättre. Vår förpackningsexpert ger konkreta förslag på förändringar, alternativa förpackningar eller nya förpackningsalternativ. Du får en lista över möjliga nästa steg och möjliga förpackningsprover - helt utan förpliktelser.

Tillsammans går vi igenom era förpackningslösningar och gör en plan för hur lösningarna görs bättre

Vi rekommenderar alltid den lösning som har störst värde för våra kunder, oavsett om det är förpackning av papper, plast eller storsäckar.

Vad vi hjälper andra med

Vi levererar förpackningslösningar till kunder inom många olika branscher och i våra dialoger pratar vi ofta om

 

Hållbarhet

Det finns många steg på vägen mot en grönare förpackningslösning. Och du behöver inte gå hela ta alla steg på en gång.

Att överväga är kanske det första steget i den gröna riktningen. Överväg om en del av förpackningen kan ersättas med mer miljövänliga alternativ?

Konventionell plast kan delvis bytas ut, och t.ex. kombineras med papper. Biobaserade alternativ har för länge sedan tagit mark och bioplast är i dag också ett alternativ.

Överpackning

Huvudsyftet med förpackningen är att skydda produkten som är förpackad. Men kanske produkten är förpackad för bra?

Överpackning är både dyrt och dåligt för den gröna profilen.

Det kan vara så att behoven har förändrats eller bättre möjligheter har uppstått. Kanske finns det en annan sammansättning av materiallösningen eller också är det bäst att tänka nytt.

Optimalt materialval

Samspelet mellan produkten, förpackningen och produktionsmaskinen är alfa och omega. Att stoppa produktionen är dyrt och en utmaning som måste hanteras.

Specifikationerna på förpackningen måste passa både produkten och maskinen. Detta gäller både fyllning och ytterligare lagring och transport.

Ändras produkten i t.ex. recept eller struktur, ändras kraven ofta för förpackningen också. Har du tänkt hela vägen runt?

Boka ett möte med vår förpackningsexpert

Ring till Martin eller fyll i formuläret, så kontaktar vi dig.

Martin Nord

Account Manager

Tel. +46 702 558 044

Avsluta prenumerationen när som helst längst ner i e-postmeddelanden eller genom att skicka ett e-postmeddelande till pro@procudan.com