Ismageriet

Färdiga blandningar garanterar hög kvalitet och anpassad glassproduktion.

Med Procudan Blends har Ismageriet en lösning som ger färre fel, större enhetlighet och mer lagringsutrymme, så att kunderna kan köpa nygjord glass på fler platser.

 

Behov av anpassad glassproduktion

Ismageriet är en snabb och framgångsrik tillverkare av glass med två butiker och onlineförsäljning direkt till konsumenter. Ambitionen är att bli den föredragna leverantören av glass för alla tillfällen.

För Ismageriet är det viktigt att producera glass av hög kvalitet genom att använda bra råvaror och producera kontinuerligt, så att glassen alltid blir fräsch och mjuk. Inledningsvis skedde all produktion med mjölk, värmebehandling och glassproduktion vid försäljningsstället. Det tog mycket utrymme för lagring och produktion, så i takt med att en ny butik skulle utvidgas började grundaren av Ismageriet, Kim Simonsen, att ompröva sin produktions-setup.

- Vi sålde riktigt bra, och det började bli en utmaning att ha utrymme att göra mixen i butikerna själva. Dessutom vägde vi många saker hela tiden. Vi gör allt i små omgångar, och när du gör det och du är upptagen händer ibland misstag. Så vi ville förbättra den processen, säger Kim Simonsen.

Den faktiska glassproduktionen skapade ibland också utmaningar. Maskinerna för att blanda glass var inte tillräckligt kraftfulla för att röra om de torra ingredienserna. Om de inte blandas tillräckligt väl in i blandningen av mjölk och grädde flyter de ovanpå under uppvärmningen.

- Du måste vara försiktig med det, säger Kim Simonsen.

Leverans av färdigblandad mix

Lösningen var att lägga ut den grundläggande delen av produktionen. I samarbete med ett mejeri får Ismageriet färdiga blandningar från Procudan som passar till glassmaskinerna i butikerna. Det har gett mer utrymme eftersom stora maskiner för kylning och produktion av mix inte längre behövs.

- Vi ville ta bort avvägningen, så att vi bara kunde öppna en sak och lägga till mjölk och grädde. Det kräver en lång inkörningsfas med både torra och flytande ingredienser för att få den optimala processen på plats. I den processen får du också reda på om partnern kan leverera i tid och hålla vad de lovar, berättar Kim Simonsen.

Genom en öppen dialog har Procudan och Ismageriet gemensamt hittat den lösning som ger mest värde. Jämfört med tidigare erbjuder den nya lösningen några tydliga fördelar för Ismageriets produktion och verksamhet.

Idag är produktionsprocessen mer standardiserad och har löst volymökningar i takt med att Ismageriets verksamhet har vuxit. Det är lättare för de anställda att göra glass och resultatet blir mer enhetligt.

- Felmarginalen idag är mindre eftersom produkterna vägs och blandas, säger Kim Simonsen, som inte döljer att pris och kvalitet måste kopplas ihop när han väljer en leverantör:

- Jag har arbetat med Procudan i flera år och kontrollerar regelbundet deras priser och service gentemot andra konkurrenter. Men jag håller fast vid dem eftersom de är konkurrenskraftiga och jag upplever hög leveranssäkerhet. De har varit en bra partner som är tillgänglig med professionell rådgivning - så har det varit ända sedan jag hade bara en liten butik.

Liknande innehåll