Minska socker och fett utan att kompromissa

Konsumenterna efterfrågar hälsosammare alternativ. Med rätt ingredienser är det möjligt att minska på socker och fett utan att kompromissa med smak och kvalitet.

Hälsosammare val är här för att stanna

Konsumenterna ser i allt högre grad socker och fett som något som bör begränsas. Inte bara av viktskäl, utan också för den allmänna hälsan och välbefinnandet. Detta återspeglas i en tydlig trend där många läser igenom innehållsförteckningen för att få insyn i deklarationen, jämför innehåll och väljer produkter med målinriktade påståenden som ”utan tillsatt socker” eller ”lågt sockerinnehåll”.

Som livsmedelsproducent ger det möjlighet att differentiera ert sortiment och nå nya målgrupper. Men det kräver rätt ingredienser och ett skarpt öga för funktion och smakupplevelse.

 

Ingredienser som gör skillnad

I vårt sortiment erbjuder vi flera olika ingredienser som stödjer minskning av socker och fett utan att kompromissa:

  • Smakstillsatser som gör det möjligt att bibehålla och förstärka smaken i produkter med reducerat socker- eller fettinnehåll. Skapar balans, sötma och rundhet.
  • Stärkelse hjälper till att återställa konsistens och mättnad i produkter med reducerat fettinnehåll. Används bland annat i mejeriprodukter, dressingar och bakverk.
  • Sötningsmedel, där vi erbjuder ett brett utbud av både naturliga och artificiella sötningsmedel. Det gäller allt från dextros och fruktos till artificiellt framställda sötningsmedel såsom aspartam E-951 och erytritol E-968. De kan användas för att minska det totala sockerinnehållet i produkter utan att kompromissa med smaken.
  • Torkad frukt som bidrar med naturlig sötma, smak och struktur. Passar bra i snacks, bars och bakverk – och är ett bra val för clean label-produkter.

Vi hjälper er att välja rätt lösning utifrån produktkategori, önskad smakprofil och märkningskrav.

 

Receptoptimering med konsumenternas ögon

Socker och fett bidrar till livsmedel med både smak, struktur och mättnad. Därför är det viktigt att arbeta med helheten när ni vill optimera ett livsmedelsrecept.

Med vår kunskap om ingredienser och användningsområden hjälper vi er att hitta rätt balans och kanske till och med stärka produktens totala profil.

Läs också: Fem goda råd för receptoptimering

 

Från minskning till verkligt mervärde

Socker- och fettreduktion handlar inte bara om att ta bort något – det handlar om att förbättra slutprodukten. Med rätt ingredienser och ett tydligt mål kan ni utveckla livsmedel som både smakar gott, uppfyller konsumenternas förväntningar och stärker er position på marknaden.

Läs våra fem goda råd för receptoptimering

Liknande innehåll