Biobaserat plast

Mer miljövänlig, samma funktionalitet

Biobaserat plast är ett miljövänligt alternativ till konventionell plast, men med samma funktionella egenskaper. Det innebär att man inte behöver kompromissa med design och funktionalitet, eller köpa ny produktionsutrustning.

En lösning som helt eller delvis är tillverkad av bioplast kan ha samma barriär-, skydds- och hållbarhetsegenskaper som vanliga plastförpackningar. Det gör bioplast till ett attraktivt förpackningsmaterial som kombinerar omtanke om miljön med praktiska egenskaper och goda marknadsföringsmöjligheter.

Bioplast släpper ut väsentligt mycket mindre CO2 än konventionell plast.

När växter odlas till framställning av bioplast upptar de en viss mängd CO2 och friger samma mängd när bioplasten bränns upp. Om den övriga energin som används i framställningen också baseras på förnybara resurser är en förpackningslösning av bioplast totalt sett hållbar.

Vi ligger i framkant i utvecklingen av miljövänliga förpackningstyper och vi kan alltid optimera och hitta den mest hållbara lösningen.

Möjliga förpackningslösningar

Vi har olika förpackningslösningar som kan tillverkas helt eller delvis av biobaserad plast.

 

 

Kan era förpackningslösningar förbättras?

Styrka, barriär och användbarhet måste vara i ordning när du packar varor. Behovsanalys och tester ligger till grund för alla förpackningsval och ofta håller en bra design länge.

 

Men för att följa med krav och nya förväntningar måste förpackningslösningarna kontinuerligt utvecklas och förbättras.

 

Vi erbjuder en gratis granskning översyn av dina förpackningslösningar, där vi ger kvalificerad rådgivning och vägledning om hur du kan göra lösningarna bättre.