Uppnå den perfekta glassen

Glass ska vara behaglig, smaka gott och ha fyllighet. Smältegenskaperna måste matcha slutprodukten, oavsett om det är glass, gelato eller sorbet. Det handlar alltid om ingredienserna som sätts ihop och både tillverkningsprocessen och den önskade slutprodukten måste beaktas.

Välj rätt stabilisator

Många stabilisatorer är lämpliga för glass. Valet av stabilisator handlar om förväntningar för både konsistens, smakintryck och smältegenskaper, men också särskilda överväganden för infrysning måste beaktas. Om flera olika stabilisatorer kombineras i en blandning kan flera egenskaper kombineras.

Valet av stabilisator eller stabilisatorblandning kan därför påverkas av flera faktorer, och kunskap om både framställning och slutprodukten är nödvändig. Vi är glada att gå i dialog med dig och dina kollegor för att hitta den perfekta lösningen.

 

Lyssna med på videon

I videon berättar vår kundchef Annika Norrby mer om stabilisatorer för glass och vad du behöver vara uppmärksam på. För glass är både standardiserade hydrokolloider och kundanpassade stabilisatorblandningar möjliga lösningar.

Ring vår specialist

Vår kundchef Annika Norrby står redo med råd och vägledning om din glass.

Kontakta Annika direkt på telefon +46 702 666 550 eller använd formuläret via kontakta.

Se våra stabiliseringsmedel