Torkad frukt

En frukt för varje smak

En gnutta sötma, ett stänk syrlighet eller en uppfriskande energikick. Fördelarna med torkad frukt är lika många och varierande som färgerna och formerna de finns i.

Torkad frukt kan ge en produkt en frisk fläkt, en nyttigare profil eller förbättrad konsistens. Oavsett produkt finns en torkad frukt som kan bidra med precis rätt nyans för att säkerställa en bättre smakupplevelse.

Men välj inte den torkade frukten enbart för smakens skull. De kan nämligen även bidra till att förbättra produktens utseende som den dekorativa och aptitretande detalj som fulländar produktens yttre.  

Procudan har torkade frukter från när och fjärran, både tidlösa klassiker och moderna trendfrukter. Med vår kunskap och våra kunders erfarenhet kan vi gemensamt hitta de torkade frukter som stärker smaken och förbättrar utseendet.

 

 

Smaken av ett rent samvete

Att vara nyttig blir allt viktigare i vårt samhälle, vilket också ställer större krav på smaken. Livsmedelsproducenterna ska göra produkterna nyttigare utan att den sundare profilen förändrar eller försämrar smakupplevelsen.

Torkad frukt är genvägen till nyttigare och mer välsmakande produkter. Vi anser nämligen inte att nyttig och välsmakande är motsatser. Tvärtom. Den torkade fruktens många naturliga smakvarianter bidrar till att stärka och nyansera smakupplevelsen. Samtidigt gör de slutprodukternas näringsvärde ännu mer genomskådligt.

Bevarar det bästa från frukten

Torkningen av frukten påverkar inte de goda egenskaperna, som kostfibrer, vitaminer och mineraler. Eftersom vattnet har dragits ut är innehållet av fruktsocker och kalorier högre. Allt det goda komprimeras och bevaras i en mycket koncentrerad mängd som är ytterst lämplig till produkter där man vill ha mycket energi i ett litet paket.

Procudan har ett stort och varierat sortiment av torkad frukt som passar både till ekologiska och konventionella slutprodukter.

Vi är experter på ingredienser, och vår kunskap om torkad frukt är omfattande och djupgående. Men kunskap är till för att delas. Därför använder vi vår kunskap och vår erfarenhet för att ge råd om rätt ingredienser.

Naturlig energi till ett samhälle i rörelse

Vi är ett samhälle i rörelse, där fler och fler har långa, krävande arbetsdagar följda av pendling i bil eller på tåg. Många måltider intas i farten, och det kan vara en utmaning att hålla fast vid en nyttig och näringsrik kost.

Det naturligt höga innehållet av fruktsocker samt komprimerade kostfibrer, vitaminer och mineraler gör torkad frukt till ett naturligt tillskott till alla livsmedelsprodukter på ’to go’-marknaden. Torkad frukt kombinerar ett högt energiinnehåll med en nyttig och naturligt god smak.

Form får inte gå före smak

Naturliga produkter kan vara en utmaning att skapa. Vi anser att smaken inte får äventyras för att få rätt konsistens – oavsett om det gäller frukostbröd eller en müslibar. Rätt torkad frukt kan ge den önskade konsistensen och samtidigt komplettera och nyansera smaken.

Det finns en torkad frukt till varje produkt – låt oss hitta den tillsammans.

 

Låt oss hitta en lösning
tillsammans

Relevanta produkter