Stabiliseringsmedel

Njut av en välkänd konsistens

Majonnäsen skär sig inte och marmeladen stannar på brödet. Vardagen är fylld av små mirakel som ofta sker tack vare små doser hydrokolloid. Hydrokolloider går under beteckningen stabiliseringsmedel, som täcker geléämnen och förtjockningsmedel. Dessa används i en lång rad livsmedelsprodukter där konsistensen behöver förändras eller förbättras.

Hemligheten ligger i blandningen

Målet är att skapa den perfekta konsistensen, och vägen dit går via sammansättningen av rätt komponenter. Genom att blanda stabiliseringsmedel kan man skapa en stor mängd olika sammansättningar med olika egenskaper. Hemligheten ligger i att blanda exakt rätt hydrokolloider som fulländar slutprodukten.

Procudan har kunskap om sammansättningen av stabiliseringsmedel. Varje enskild produkt är unik, och tillsammans med livsmedelsproducenter skräddarsyr vi blandningar som passar det konkreta syftet och den enskilda produkten perfekt.

 

Naturligt och helt neutralt

Stabiliseringsmedel utvinns av helt naturliga råvaror som växter och alger. Genom att använda stabiliseringsmedel är det möjligt att uppnå önskad konsistens, textur och näringsmässiga egenskaper på ett hållbart vis. 

Hydrokolloider är neutrala, både i smak och färg. Eftersom de bidrar med de önskade egenskaperna och inget annat är de väl lämpade för en lång rad produkter med olika pH-värde, protein- och fettinnehåll.

Små mängder, stora resultat

Vare sig det handlar om ekologiska eller konventionella produkter finns ett passande stabiliseringsmedel som ser till att konsistensen blir helt perfekt.

Blandningar av stabiliseringsmedel levereras alltid i koncentrerad pulverform, och små doser räcker långt. Flera stabiliseringsmedel kan användas i ekologiska slutprodukter utan att det förändrar produktens märkning, medan enskilda varianter kan köpas ekologiska.

Procudan är experter både på regler för och användningen av stabiliseringsmedel i livsmedel. I samarbete med våra kunder hittar vi precis rätt blandning, som matchar önskningar och behov för slutprodukten. Vi hjälper också till att hitta rätt förpackningslösning.

 

Låt oss hitta en lösning
tillsammans

Relevanta produkter