Sötningsmedel

Naturligt gott och njutningsfullt

Något för den som gillar sötsaker, längre hållbarhet eller en snabb energikick. Naturliga sötningsmedel är ett samlingsnamn för en grupp naturliga ingredienser som består av glukos och dextros till socker i olika bearbetningar och former.

Sötningsmedel används som fyllningsmedel, hjälpämne, källa till kolhydrater eller som konserveringsmedel i livsmedelsproduktion. Gemensamt för dem alla är att de kan användas att söta en slutprodukt, men graden av sötma och smaknyanserna skiljer sig åt.

 

Mer än socker och sött

Den söta smaken ingår tillsammans med surt, bittert, umami och salt i smaksinnena och är en viktig del av en välbalanserad och välsmakande produkt. Men sötningsmedel är mycket mer än god smak. De kan även användas som fyllningsmedel, hjälpämnen och som konserveringsmedel i livsmedel.

Alternativt kan fruktos med fördel användas om man önskar mer sötma men färre kalorier.

Ett elegant uttryck med sötma

Sötningsmedel är mer än bara söt smak. Sötningsmedel kan bidra till att fullända slutprodukten som en elegant dekoration. Både florsocker, sockerpasta och pärlsocker är självklara val för att skapa en vacker visuell effekt som fulländar slutprodukten på ett elegant och aptitretande vis.

Procudan har stor kunskap om de olika sötningsmedlen och tillsammans med livsmedelsproducenter hittar vi den bearbetning som matchar slutprodukten, både i utseende och i smak.

Rätt sötma är en konst

De naturliga sötningsmedlen bidrar vart och ett med en särskild smak, konsistens och karaktär. Urvalet är brett och möjligheterna många, och helt säkert är att det finns ett sötningsmedel till varje produkt och för varje syfte.

Sötningsförmågan är ett mått på hur sött ett ämne är jämfört med socker. Procudan har sötningsmedel av olika sötningsförmåga, och vi är experter på att hitta den variant som fulländar slutprodukten.


Håll på formen

Sötningsmedel finns i praktiskt taget alla upptänkliga former, från luftigt pulver, granulat, kulor och block till flytande sirap eller malet vitt socker. Det finns en variant för varje användningsområde och slutprodukt.

Procudan har ett stort och varierat sortiment av sötningsmedel med olika smak, karaktär och konsistens, och vi kan alltid hitta ett sötningsmedel med önskat ursprung, vare sig det ska vara konventionellt eller ekologiskt.

 

Låt oss hitta en lösning
tillsammans

Relevanta produkter