Smakstillsatser

Flavour skapar god smak

Arom- och smakämnen, som även kallas ”flavour”, ska matcha konsumenternas krav och önskemål till slutprodukten. För med de rätta smak- och aromämnena kan man förstärka slutproduktens naturliga doft- och smakegenskaper, och därmed göra den ännu mer välsmakande.

Procudan har känsla för sammansättningen av ingredienser, och en kompromisslös inställning till kvalitet. Tillsammans med våra kunder hittar vi rätt aromämnen som framhäver den goda smaken i all världens livsmedel.

Utvunnet och inspirerat av naturen

Extrakt, ”flavouring food stuff”, naturliga, naturidentiska eller syntetiska? De olika varianterna ger många möjligheter under produktutvecklingen och gör det möjligt att hitta precis rätt innehåll.

Många aromämnen är direkt utvunna ur naturliga ingredienser. Det gör att aromämnen passar perfekt för att intensifiera och förfina vissa naturligt förekommande smaknyanser.

Det finns alltid en variant som passar slutprodukten. Flytande, olje- och vattenlöslig eller som pulver. Procudan är experter på att utveckla rätt aromämne, som tar fram det bästa i produkten.

 

De olika smakinriktningarna

Vissa föredrar sött, andra älskar allt som är salt. Önskad smakinriktning hos konsumenterna kan vara en fråga om geografi och kultur, och aromämnen kan ta fram de föredragna smaknyanserna i slutprodukten – i alla smakriktningar. Även när det handlar om att maskera smak.

Förpackningen är viktig, både för söta och för salta slutprodukter, eftersom rätt val av konsumentförpackning är avgörande för att bevara den goda smakupplevelsen i produkten. Procudan har stor erfarenhet av att anpassa och välja ut förpackningar till varje slutprodukt.

Ämnen till en god arom

Doften når näsborrarna i samma ögonblick som paketet öppnas, och förväntningens glädje stiger. Aromer påverkar receptorerna i näsan långt innan den första tuggan och lovar en intensiv smakupplevelse.

Själva smaken uppfattas av receptorer på tungan som fångar upp de fem grundsmakerna: surt, salt, sött, bittert och umami, som tillsammans med upplevelsen av textur och konsistens bildar ett positivt helhetsintryck av det som äts.

Alla de tre elementen, doft, smak och känsla i munnen, är viktiga för en framgångsrik produkt. Tillsammans utvecklar vi produkter som inte bara smakar gott, utan också doftar aptitligt och känns bra i munnen. 

Compounds: Från cola till Campari

Ljudet av en kall läsk som öppnas. Doften av hallon, apelsin eller grapefrukt. Känslan av kolsyrans bubblor på tungan. Utan aromämnen och sammansättningar skulle många populära läskedrycker inte existera.

Aromämnen och sammansättningar är nödvändiga komponenter i dryckesvaror. Compounds är ofta skräddarsydda till den specifika drycken, vare sig den är alkoholhaltig eller alkoholfri. Möjligheterna är många, och Procudan känner till dem alla.

 

Låt oss hitta en lösning
tillsammans

Relevanta produkter