Proteiner

Från pannacotta till Panodil

Protein finns i allt, från efterrätter till medicin. Proteinets allsidiga funktionalitet gör att det kan stärka de bästa och mest gynnsamma egenskaperna och göra kvalitetsprodukter ännu bättre.  

Vi vet att det finns ett protein för i princip alla produkter. Låt oss tillsammans hitta rätt protein till varje enskild produkt.

Mer än en fitnessfluga

Förr pratades det om protein enbart på gymmet. Den tiden är förbi, och idag har många konsumenter fått upp ögonen för betydelsen av proteinets viktiga roll i sammansättningen av en sund kost.

Men det finns olika slags proteiner, och det är viktigt att variera valet av proteinkällor i den dagliga kosten. Det handlar om att få i sig rätt protein med rätt sammansättning av essentiella aminosyror.

Vi förstår att protein är så mycket mer än bara ett enda ämne. Därför har Procudan protein av såväl vegetabiliskt som animaliskt ursprung, både ekologiskt och konventionellt. Genom rådgivning och vägledning är vårt mål att säkerställa maximalt utbyte av varje produkt och varje tugga.

Låt smak och konsistens hänga ihop

Nyttiga livsmedel handlar om mer än att ersätta fett med protein. När fettet elimineras från maten uppstår nämligen en rad helt nya utmaningar vad gäller produktens struktur, konsistens och viskositet.

Med rätt rådgivning kommer vi gemensamt fram till just det protein som bevarar produktens välkända konsistens och samtidigt bidrar till ett ökat näringsinnehåll.

 

Enkelt och smidigt på språng

Ett samhälle i rörelse ställer nya krav på livsmedel. Måltider ska vara goda, nyttiga och komma i förpackningar som kan tas med i väskan. Men de ska också mätta och ge energi hela dagen.

Med sina mättande egenskaper är protein som gjort för det moderna samhället. Från proteindrycker på frukostbordet till en energibar i handen som ett snabbt mellanmål i farten. Protein finns överallt.

Procudan kan bidra till livsmedelsproducenters praktiska, välsmakande ’to go’-måltider som mättar i små mängder. Genom detaljerad rådgivning väljer vi gemensamt rätt protein till varje enskild produkt.

 

Låt oss hitta en lösning
tillsammans

Relevanta produkter