Plast

Fantastisk plast

Livsmedelsförpackningar av plast är en säker och välkänd lösning. Plastlaminater kan bestå av olika lager som vart och ett har unika egenskaper, och sammansättningen är viktig. Ibland används plast i kombination med andra material, som papper, beroende på kundens behov och krav på barriäregenskaper.

Procudan är experter på plast godkänd för livsmedel, läkemedel och foder. Med en individuell logistiklösning säkerställer vi flexibilitet och säkerhet i leveranser – även tillsammans med ingredienser.

 

Individuella förpackningslösningar

Från små påsar till stora säckar. Plastförpackningar utvecklas alltid med fokus på behovet och slutprodukten i samarbete med kunderna, t.ex. Stand Up Pouch, Flat bottom, Wicket, Block bottom, Quad Seal, Ventil eller Mono-, Laminat- eller Coex-folie.

För att få den mest praktiska och lämpliga funktionaliteten kan förpackningen kompletteras med t.ex. handtag, kardborreband, blixtlås eller glidlås, beroende på syftet – hela tiden sker ny utveckling. I och med de många möjligheterna för tillval uppstår en värld av individuella förpackningslösningar. Se ett urval av funktionaliteterna.

Gröna förpackningar av plast

Biobaserat plast och komposterbar plast är val som förenar plastens goda egenskaper med miljövänligt ursprung och bortskaffningsmetoder.

Allt efter önskemål om nedbrytbarhet och sammansättning av råmaterial väljs rätt variant av grönare plastförpackning. Och man behöver inte gå hela vägen. Konventionell plast kan delvis bytas ut som en del av en grön omställning.

Den trekantiga symbolen på förpackningen visar att plasten kan återanvändas, så att förpackningen när den är färdiganvänd kan bli till nya produkter, vilket gynnar miljön.

Säkra förpackningar till livsmedel och läkemedel

Livsmedelsförpackningar spelar en viktig roll genom att säkra livsmedelsinnehållet och undvika kontaminering. Med certifiering på GFSI-nivå samt kunskap om material i kontakt med livsmedel uppfyller vi alla krav rörande säkerhet och lagstiftning. Alla certifikat och dokument finns tillgängliga på Mitt Procudan.

Förpackningar till läkemedel kan tillfogas en extra säkerhet med gammastrålning som säkerställer en steril miljö. Gammastrålar dödar bakterierna på förpackningen, så att förpackningen är garanterat steril.

 

Rätt utseende för synlighet och säkerhet

Förpackningen är produktens starkaste kommunikationsmedium i köpögonblicket och har stor betydelse för synlighet och säkerhet. Och designen på förpackningen är lika viktig som storlek och materialval. Färgad plastförpackning till produktionen gör det lätt att skilja förpackningen från livsmedlet.

Procudan hjälper till att sätta samman rätt förpackning, som tilltalar konsumenterna, säkrar onödig överpaketering och underlättar arbetsgången på mellanlagret – vilket också främjar en säker arbetsmiljö.

Procudan är experter på livsmedelsförpackningar av plast. Men vi rekommenderar alltid den lösning som har störst värde för våra kunder, vare sig det är livsmedelsförpackningar av plast, papper eller storsäckar.

 

Låt oss hitta en lösning
tillsammans

Relevanta produkter