Växtbaserade ingredienser
Konsumenternas matvanor och beteende förändras. Flera av vår nuvarande matkulturs basvaror utmanas och alternativ till dessa söks. Vissa konsumenter går hela vägen med en vegansk eller en vegetarisk kost, medan andra är försiktigare och kompletterar med alternativa produkter i vardagen.
Skrivet
den 05.12.2018

Alternativ till animaliska produkter?
Vi har samlat en verktygslåda med lösningar som består av växtbaserade ingredienser. Vi börjar alltid med att tillsammans diskutera vilket värde de växtbaserade ingredienserna ska skapa.
- Handlar det om nya livsmedel, eller ska befintliga livsmedel uppdateras?
- Vilka behov ska täckas hos konsumenten?
- Och vad ska konsumenten få ut av det, i slutänden?
Procudan är experter på växtbaserade ingredienser – exempelvis som alternativ till animaliska.
Vår utgångspunkt är GMO-, soja- och laktosfritt samt veganskt och clean label.
Kontakta din Kundchef och inled en dialog om önskemål vad gäller smak, vattenupptag, fleromättade fettsyror, ekologi, näring, gluten, fibrer, protein, textur, utseende och hållbarhet. Tillsammans utvecklar vi värde.
Kom ihåg! Förpackningens miljöpåverkan spelar också roll.