Skatteministern på besök

Som en del av den nya företagslagstiftningen i Danmark avskaffas skatten på bl.a. nötter. Skatteminister Karsten Lauritzen samt partikamraten för Venstre i Kolding, Jakob Ville, besökte Procudan för ett par timmars samtal om hur danska skatter påverkar vardagen hos livsmedelsverksamheter.
Skrivet den 17.11.2017
Skatteministern på besök

Mindre krångel

– Det är glädjande att skatten på en hälsosam produkt som nötter nu avskaffas, säger CEO och ägare Tommy H. Pedersen. – Vi har haft en stor administrativ börda genom att behöva registrera varenda enskilt varunummer och kundavtal för att därefter ansöka om att få pengarna tillbaka. Det slipper vi till viss del nu, säger Tommy H. Pedersen.

Mer värde gemensamt

Tid och resurser som hittills gått åt till administration används nu för att utveckla ännu mer värde tillsammans med kunderna. Ökat värde som leder till tillväxt, innovation och utveckling.
Under besöket fanns också tid till en demonstration av de lagerlösningar Procudan erbjuder kunderna. Både Skatteminister Karsten Lauritzen och Jakob Ville fick  därmed en möjlighet att lägga händerna på en av nötsorterna hela skatteärendet handlar om.

Läs mer om besöket här.