Rosa ostevoks mod kræft

En annorlunda syn mötte bilisterna på sträckan mellan Broby och Kristianstad lördagen den 29 augusti. En enorm motorcykelparad klädd i rosa intog vägen för att väcka medvetenhet och hjälpa till att samla in pengar till kampen mot cancer. Procudan sponsrade rosa ProCera ostvax och kundchef Gunilla Linderoth körde själv med i kortegen.
Skrivet den 15.09.2015
Rosa ostevoks mod kræft

– Det är fjärde året vi kör och i år kom vi upp i 243 deltagare, berättar Gunilla Linderoth. Dagen inleddes med lotteri vid Tydinge MC-café och därefter körde vi tillsammans till Kristanstad, där vi gick runt med insamlingsbössor. Totalt samlade vi in nästan 100 000 kronor, som doneras till bröstcancerföreningen Victoria Östra Skåne och rehabiliteringshemmet Lydiagården i Höör, fortsätter Gunilla Linderoth.

Det är tolv år sedan projektets initiativtagare Tuttan Erlvik blev diagnosticerad med bröstcancer. Hon är frisk idag, men började efter sin sjukdomstid köra motorcykel. Här uppstod idén att kombinera intresset för motorcyklar med en insamling mot cancer.

Tillsammans med Smålands Ost i Vrigstad och butiken Ohlssons Ost & Delikatesser i Kristianstad stöttade Procudan arrangemanget. I samarbete producerade Procudan 100 rosa ostar, som såldes på nolltid.

Färgen är ProCera Colour Pink – läs mer om ProCera här.