Prisbelönta bakteriekulturer

Att producera ost är en konst och en vetenskap som utförs av välutbildade mejerister varje dag. Under mognadsprocessen sker många biologiska processer som är centrala för smakutvecklingen i osten. Att utveckla en speciell smakprofil kräver kunskap och nära samarbete mellan mejeri- och nyckelleverantörerna.
Skrivet den 21.06.2016
Prisbelönta bakteriekulturer

År 2016 hölls årets ostfestival "Ostfestivalen" på Nordic Museum, Stockholm, med ca. 6 500 besökare. Ett årslångt samarbete mellan Skånemejerier, Procudan och CSK food enrichment, gav utdelning med en bronsmedalj till Allerum Van Kaas-osten i kategorin "hårda ostar". Osten är holländsk-inspirerad och smaken har inslag av frukt och nötter. Läs mer om ostfestivalen här.

Procudan har i många år erbjudit ett brett spektrum av bakteriekulturer till mejeriprodukter som ost, smör, yoghurt och andra jästa produkter. Hitta mer information här.

Överväger du att utöka ditt nuvarande sortiment eller utveckla nya produkter? Kontakta din Kundchef hos Procudan för mer information och dialog.