Köttfritt med god smak!

Att äta mindre eller inget kött är en växande trend och blir allt vanligare. Att ta bort kött från kosten beror ofta på en eller flera övertygelser - från politiska till djurskydd, eller att man helt enkelt inte gillar köttets smak.
Skrivet den 28.09.2017
Köttfritt med god smak!

Efterfrågan på köttfria alternativ växer 

Konsumenterna söker alternativ som passar en aktiv livsstil. Livsmedelsindustrin utvecklar nya lösningar som matchar trenderna, vare sig det handlar om mat för veganer, vegetarianer eller flexitarianer. Att ta bort kött från recept kan vara en utmaning eftersom kött har sina specifika smaker och texturer. Köttersättning och omfattande produktutveckling är förutsättningar att behålla eller tillföra en rik och god smak.

Procudan är experter på att utveckla smak och konsistens för köttfria produkter, eftersom vi både erbjuder direkta köttersättningar, samt andra alternativa smakriktningar. Vårt "Meatless" sortiment inspirerar matproducenter att skapa välsmakande alternativ.

Kontakta din Procudan Account Manager för mer information - eller klicka här för att beställa den senaste Meatless-rapporten.