Fuktstopp

Livsmedel transporteras långt och förvaras på många olika platser innan de når livsmedelsbutikernas hyllor. Förpackningarna står inför många utmaningar på vägen, och en av dem är att säkerställa livsmedlet mot inträngande fukt. Förpackningsvalet är därför ytterst viktigt för livsmedlet och dess hållbarhet. I förhållande till plast har papper hittills haft sina begränsningar när det gäller fuktiga miljöer.
Skrivet den 20.03.2018
Fuktstopp

Inget matsvinn

En ny, innovativ pappersdesign säkrar livsmedlet och hållbarheten, även under fuktiga förhållanden. RainSafe ventil-papperssäck står emot regn i minst fyra timmar, och därmed är livsmedlet säkrat under både lagring, transport och på försäljningsstället.

Innovativ design

Naturligtvis garanterar designen snabb och kostnadseffektiv fyllning. Säcken består av ett yttre lager (1), som är tillverkat av vattenavvisande papper som skyddar mot vatten och ger styrka. Den förseglade barriären (2) skärmar av vatten och fukt. Det innersta lagret (3) säkrar styrka och optimal påfyllning tillsammans med avluftningssystemet i toppen (4). Totalt sett handlar det om en fuktavvisande design med de välkända påfyllningsegenskaperna.


Livsmedelsförpackningar av papper är dessutom en miljövänlig lösning och vid uppgradering av ventilsäcken till RainSafe säkras livsmedlet mot fukt under transport och vid lagring.

Låt Procudan hjälpa dig att identifiera produkter som passar en sådan uppgradering. Kontakta din Kundchef på Procudan för vidare dialog.