Fokus på arbetsmiljö och arbetsmetoder

Procudan går en innovativ framtid till mötes, där de manuella processerna i produktionen byts ut mot nya och spännande tekniker, vilket gynnar arbetsmiljö och arbetsmetoder.
Skrivet den 15.11.2021
Fokus på arbetsmiljö och arbetsmetoder

Stöd till innovativt utvecklingsprojekt

Innovation och ny teknik är välkänt i många verksamheter, och Procudan ser nu också in i den tekniska utvecklingen efter det att Lene Andreasen, COO på Procudan, uppmärksammats på att det gick att få experthjälp via ”GenstartNU”.

 

”Det är inget vi har gjort så mycket förr, men när man får de första erfarenheterna med att vara med i utvecklingsprojekt, så sprider de sig som ringar på vattnet”

- Lene Andreasen, CCO på Procudan

 

Projektet började i samarbete med Tekniskt Institut, där en GTS-specialist kom på besök för att utvärdera processerna, hitta utmaningarna samt få en inblick i automationslösningarna.

Specialisten hade stor insikt i och förståelse för de utmaningar som Procudan hade. Utmaningar med att lyfta hala och tunga plattor på 5 kg, packa i pappkartonger och ställa pappkartonger på pallar. Utmaningarna antogs och de många goda råden för automatisering av processerna har redan satts i verket.

Utvecklingsprojekt sprider sig som ringar på vattnet

Det har varit en ytterst spännande, värdefull och lärorik process samt en stor fördel för Procudan att vara med i ”GenstartNU”.

De goda utvecklingshistorierna sprider sig som ringar på vattnet, och Lene Andreasen rekommenderar också andra verksamheter att ta steget och få tillgång till ny kunskap och ny teknik som kan medverka till processoptimering och förbättring av arbetsmiljön.