Dryckestrender 2016

I spänningsfältet mellan extremerna hälsa och njutning är kunderna på jakt efter fler naturliga aromer som inte enbart drivs av smak, utan även har funktionella egenskaper. Naturliga aromer kommer från frukt, örter, träd och mer vågade ingredienser som kaktus och litchi.
Skrivet den 16.05.2016
Dryckestrender 2016

Melon, ingefära och pumpa

Under 2016 förblev ingefära en stor trend, och pumpa kommer man att se överallt. Den största dryckestrenden 2016 – som setts i sprit, juicebaserade drycker och läsk – är melon. Melon (inklusive en rad exotiska varianter) är ny och exotisk men samtidigt trivsamt välkänd hos konsumenterna.

Smaksatt vatten

En annan stor trend under 2016 är smaksatt vatten. Särskilt varianter som tillsatts vitaminer och mineraler samt energivatten, blir allt mer populära.

Sött med stevia

För läsk och juicebaserade drycker går trenden mot alternativa, naturliga sötningsmedel (exempelvis Stevia). Denna trend kan göra mellankalori-segmentet till den nya standarden. För juicer ses också trenden att ersätta frukt med grönsaker. Fokus ligger här på en grön livsstil och på att göra produkterna mindre söta.

Diverse experiment med te är en stor produkttrend under 2016 och producenter använder teets naturlighet för att skapa goda och uppfriskande isteer.

Vill du ha mer information kan du kontakta din kundchef på Procudan.