Den italienska fyren väntar på Jette

Procudan säger hej då och tack för insatsen som försäljningskoordinator till Jette Juhl, som går i pension.
Skrivet den 11.11.2022
Den italienska fyren väntar på Jette

De senaste 15 åren har Jette Juhl varit ett av Procudans ansikten, och inte minst röster, utåt.

Otaliga är de kunder och leverantörer som under årens lopp har varit i kontakt med den erfarna försäljningskoordinatorn på Supply Service.

Och då har de fått tag i en person som är serviceminded av naturen och lätt att prata med.

För under en helt vanlig arbetsdag har Jette kunnat tala det lokala språket med kunder i Sverige och leverantörer både i Tyskland och Italien.

Med sin bakgrund som speditör har hon också haft stenkoll på hur till exempel ostvax på bästa sätt levereras till USA.

Så det är lite av en multitalang som nu säger adjö till arbetslivet och hej till en förmodligen mycket aktiv tillvaro som pensionär.

Där pilgrimsleden tar slut

De språkliga förmågorna är något Jette har utvecklat under hela sitt liv. Tyska lärde hon sig som barn i Sydjylland, genom att titta på tysk tv. Italienska som arbetsspråk lärde hon sig att bemästra eftersom hon under fyra år bodde och arbetade i närheten av Verona.

– Både tyskar och italienare uppskattar att man talar deras språk, och kommunikationen blir på det sättet bättre. Så det är egentligen bara naturligt att jag byter språk, förklarar Jette Juhl.

Italien har dessutom blivit lite av ett andra hemland för henne. Något hon med stor glädje har kombinerat med en annan passion, nämligen vandring.

Jette har redan tre gånger vandrat den gamla pilgrimsleden Via Francigena från Grand-Saint-Bernard-passet vid den schweiziska gränsen och hela vägen till staden Formia, norr om Neapel.

Målet är att nå hela vägen ut till ledens slut, vid Santa Maria de Leuca.

Där nere på stövellandets yttersta spets finns en fyr. Och det var härifrån pilgrimer från hela Europa förr seglade mot Jerusalem.

Kommer att sakna dynamiken i arbetet

Men vart Jette ska efter det vet hon inte. Det finns ju också en massa annat att syssla med: Barnbarn, kyrkans menighetsråd, föredrag och kanske gospelkör, nu när det både finns mer tid och mindre pandemi.

– Jag ser fram emot att bli pensionär. Men jag kommer att sakna kollegorna och den dynamik som finns när man både pratar med leverantörer och kunder varje dag. Jag har tyckt mycket om det, säger hon.

Läs mer om hur det är att arbeta hos Procudan