Nötter

Gör vardagen knaprig

Knaprigt sprött som kontrast till något smältande sött. Det är bara en av alla de många möjligheter nötter ger. Det finns ett hav av olika nötter och lika många användningsmöjligheter.

Från något knaprigt i müslin, marsipan till chokladen, dekoration till kakan eller stuns i brödet. Nötter ger slutprodukten konsistens och karaktär.

 

Kvalitet på dagordningen

När det gäller livsmedel är kvalitet ett ofrånkomligt grundvillkor. Det gäller även nötter. Procudan har nötter av flera kvaliteter, oavsett om de är konventionella eller ekologiska.

Nötter är naturliga och kommer från när och fjärran. De finns också i många bearbetningar, som hela, krossade, flagor, hackade, smulade eller som pasta – det finns många varianter. Oavsett om nötter tillsätts för att optimera konsistens, smak eller utseende finns det en variant för varje produkt. Tillsammans hittar vi de nötter som passar bäst till slutprodukten.

 

För en kropp i balans

Nötter innehåller den nyttiga formen av fett – alltså omättat fett. Omättade fettsyror är kända för sina kolesterolnedsättande egenskaper. Samtidigt är nötter fyllda med olika vitaminer och mineraler som bidrar till att hålla kroppen i balans.

Nötter erbjuds i många olika bearbetningar som matchar tidens trender, både för dekoration och vad gäller smak. Procudan har nötter till varje enskild produkt. Oavsett form känner Procudan till vilken lagring som säkerställer hållbarhet och kvalitet.

Mer än i fast form

Nötter finns i många former, bland annat som pasta. Pastan kan utgöra basen antingen till fyllning i choklad eller till en dryck. När nötterna används som fyllning i en dryck behåller de sina nyttiga fettsyror, vitaminer och mineraler. En dryck baserad på nötpasta är ett bra alternativ till mjölk och ger möjlighet till välsmakande laktosfria produkter. 

Vi vet att nötter döljer många fördelar när det kommer till gemensam utveckling av nya och näringsrika produkter som tillgodoser framtidens behov.

 

Låt oss hitta en lösning
tillsammans

Relevanta produkter