Mjölkpulver

Praktiskt pulver

Mjölkpulver eller torrmjölk är uppfriskande mjölk i praktisk pulverform. Från det klassiska skummjölkspulvret till de mer koncentrerade varianterna. Fettinnehåll, funktionalitet och proteininnehåll är beroende på förarbetning och utvinning. Det är enkelt att arbeta med och kräver ingen kylning.

I samarbete med våra kunder hittar vi precis rätt mjölkpulver.

Mjölkens naturliga egenskaper bevaras

Mjölk är omtyckt för sitt höga innehåll av protein, naturligt fett och unika näringsinnehåll. De flesta av dessa goda egenskaper bevaras när mjölken kondenseras till mjölkpulver.

Mjölkpulvrets fördelar är många. Till skillnad från vanlig mjölk kräver torrmjölk ingen kylning, skär sig inte och har lång hållbarhet. Den tillför struktur, fasthet och konsistens till slutprodukten och kan fungera som fyllmedel. Dessutom är torrmjölk lättare att transportera, vilket underlättar logistiken och gynnar miljön.

Mjölkpulver finns i många varianter och det finns en sort med rätt fettprocent, rätt egenskaper och rätt smak till varje enskild slutprodukt. Ekologiskt eller konventionellt – Procudan har mjölkpulver av alla sorter.

Från läkemedel till matlagning

Mjölkpulver är en viktig ingrediens i många vardagsprodukter. Energibarer, kaffekapslar, choklad och tabletter innehåller alla en variant av mjölkpulver och drar nytta av mjölkpulvrets goda, avrundade mjölksmak och vackra färg. I grillkorvar, pålägg och andra köttprodukter är mjölkprotein, kaseinat, populärt tack vare dess förmåga att binda fett och vatten.

Valet av mjölkpulver beror på användningen och vilka egenskaper som önskas i livsmedlet. Vår kunskap om mjölkpulver gynnar våra kunder, som får råd och vägledning för att optimera sin livsmedelsproduktion både vad gäller ingredienssammansättning och när slutprodukten ska förpackas.

Procudan säkerställer livsmedelsproducenternas trygghet genom spårbarhet och kvalitetssäkerhet.

 

Låt oss hitta en lösning
tillsammans

Relevanta produkter