Kakao

Smaken av välkänt välbehag

Det karaktäristiska knäckande ljudet, den smältande känslan på tungan och den välkända smaken. Vem älskar inte choklad? Den välkända smaken och doften från kakaobönan kan ge en härligt nostalgisk känsla av välbehag.

Procudan har kakao i många bearbetningar, inklusive fast och flytande form, och vi är experter på att hitta rätt kakaobönor och rätt mängd, för att säkerställa att varje produkt får exakt rätt dos välbehag.

 

 

 

Naturlig produkt

Kakaofrukter plockas från kakaoträdet. I frukten bildas kakaobönorna, som görs till kakaomassa. Både kakaopulver och choklad är baserade på kakaomassa. Därför är choklad och kakao helt naturliga ingredienser som tryggt kan tillsättas i livsmedel.

Procudan har ett stort urval av kakao och är experter på hur kakao kan användas för att komplettera slutprodukten, vad gäller smak, konsistens och naturlighet.

Välkänd smak i många varianter

Kakao och choklad har en mycket karaktäristisk smak – lätt att känna igen, men samtidigt väldigt varierande beroende på den specifika varianten. Kakaobönorna odlas i olika klimat och under varierande förhållanden världen över, och varje variant har sin egen, helt karaktäristiska smak. Vissa varianter är bittra och skarpa i smaken, medan andra är söta och runda.

Procudan är experter på de olika formerna av kakaobönor, och vilken smak de ger. Vare sig det ska vara ekologiskt eller konventionellt, och oavsett vilka övriga ingredienser som ingår i slutprodukten så ger vi råd och vägledning om den choklad- eller kakaoprodukt som matchar slutprodukten bäst.

Pricken över i

Kakaopulver kan tillföra precis rätt utsökta chokladsmak till vilken produkt som helst. Genom filtrering av kakaomassa sorteras kakaosmöret ut. Det pulver som blir kvar kan bearbetas på en lång rad olika vis, alltefter behov.

Vått eller torrt, bittert eller sött. Procudan har rätt form av kakaopulver som stärker och berikar livsmedlet med kakaons karaktäristiska smak.

Goda arbetsvillkor för goda produkter

Under de senaste åren har flera organisationer gjort ett stort och imponerande arbete för att förbättra kakaoböndernas villkor. Procudan stöder denna insats helhjärtat, både i tanke och handling. 

Alla råvaror kan levereras med en märkning som säkerställer att produkten kommer från producenter med ordentliga arbetsvillkor genom alla led i kakaoproduktionen.

 

Låt oss hitta en lösning
tillsammans

Relevanta produkter