Frön & Kärnor

Det lilla extra som gör stor skillnad

Delikata smaknyanser eller krispig sprödhet. Det finns många fördelar med att tillsätta frön eller kärnor i en livsmedelsprodukt. Frön och kärnor finns i många varianter och passar till all världens produkter.

Frön och kärnor kan vara söta, syrliga, bittra, starka, milda eller aromatiska, och dessutom rika på olja och fetter – möjligheterna är många. Vita, gula, bruna eller svarta? Frön och kärnor är inte bara smakrika, utan finns i en värld av färger och skapar vackra kontraster.

Procudan är expert på frön och kärnor och har stor kunskap om de enskilda varianterna, så att vi tillsammans kan hitta precis rätt frön eller kärnor som gör hela skillnaden.

 

 

Från senap till smoothies

Från gröt och desserter till sallader och energibarer. Frön och kärnor har många användningsmöjligheter, och konsumenterna har fått upp ögonen för de hälsosamma och välsmakande små överraskningarna.

Från de välkända klassikerna, som sesamfrö och solrosfrö till de senaste konsumentfavoriterna quinoa, nigellafrö och chiafrö. Med sina nyttiga egenskaper har frön och kärnor blivit en permanent del av konsumenternas måltider.

Vi har stor erfarenhet av att ge råd om frön och kärnor, vare sig det gäller senap till en varmkorv eller sammansättningen av en ”power”-smoothie. I samarbete med våra kunder skapar vi värde och välsmakande upplevelser för alla smaklökar.

 

Kärnfriskt tillval i livsmedel

Frön och kärnor är en naturlig källa till protein, fibrer, järn och magnesium. Dessutom innehåller flera av varianterna samtidigt en hög koncentration av de goda omättade fettsyrorna omega 3 och omega 6.

Livsmedelsprodukter blir nyttigare med frön och kärnor som på naturligt vis ger en extra vitaminkick. Procudan har frö- och kärnprodukter av hög kvalitet och alltid i en variant som passar slutprodukten, vare sig det ska vara konventionellt, ekologiskt eller glutenfritt.

 

Låt oss hitta en lösning
tillsammans

Relevanta produkter