Flingor

En värld av spannmål och gryn

Från korn och råg till ris och couscous. Bovete, vetegroddar och vanligt vete. Havre, dinkel, kamut och majs. Flingor är lika olika som platserna de kommer ifrån.

Flingor är rika på fibrer och ger en konsistens och en karaktär som är i linje med olika livsmedelstrender. Flingor är dessutom inte bara goda – de är också goda för ögat. Därför används de även som dekoration.

Gott bröd och glada magar

Innehållet i flingor – naturliga fibrer, mineraler och vitaminer bidrar till en näringsrik dag fylld av energi. Dessutom innehåller flingor protein och stärkelse, vilket ger slutprodukten viktiga egenskaper.

De olika spannmålens egenskaper varierar och beror bland annat på glutenkvaliteten, liksom den påföljande hanteringen av spannmålet har stor betydelse för fiberinnehållet.

Procudan känner till spannmålens goda egenskaper. När vår expertis kombineras med våra kunders yrkeskunnande kan vi tillsammans skapa stärkande bröd och frukost som gör magen glad.

Ren, naturlig njutning

Det är en fördel att känna till rena ingredienser som kommer direkt från naturen. Flingor finns både i konventionella, ekologiska och glutenfria varianter, men det krävs kompetent rådgivning för att hitta rätt spannmål och samtidigt ha kunskap om hur det ska bearbetas på bästa sätt. 

Procudan ger rådgivning om grynsorternas och spannmålens egenskaper, och med det i ryggen visar vi vägen mot naturliga livsmedel och rena njutningar.

Ros till risråg, havre och dinkel

...bovete, korn, couscous, majs, kamut, vete och vetegroddar. Flingor finns i många olika varianter och bearbetningar, som var och en bidrar med en särskild smak, konsistens och karaktär till ett hav av olika livsmedel.

Möjligheterna är nästintill oändliga, och fördelarna går inte att ta miste på. Flingor är rika på fibrer, mineraler, vitaminer och proteiner, och Procudan känner till vilka fördelar och möjligheter varenda gryn- och spannmålssort för med sig.

 

Låt oss hitta en lösning
tillsammans

Relevanta produkter