Fibrer

Naturligt neutralt och användbart

Fibrer är en naturligt vegetabilisk ingrediens med neutral smak, lukt och färg. Enkel, men med all världens goda egenskaper.

Den höga vattenbindningsförmågan och det låga kaloriinnehållet gör det möjligt att sänka energiinnehållet i livsmedel utan att kompromissa med konsistensen och den behagliga känslan i munnen. Fibrer kan användas i otroligt många olika livsmedel och finns både i flytande form och i pulverform.

Utmaningen är att hitta precis den variant som passar perfekt till slutprodukten och produktionsprocessen. Här är Procudan expert på fibrer och i samarbete med våra kunder hittar vi precis rätt variant till slutprodukten.

En stark start

Ett högt fiberinnehåll i livsmedel märks av konsumenterna. En fiberrik kost är nämligen avgörande för vår hälsa, både som en god, stark start på dagen och för vårt allmänna välmående. Procudan ger råd till livsmedelsproducenter om de många fibervarianter som ser till att slutprodukten lever upp till sin fulla potential.

Det näringsrika valet

Ärtfibrer, inulin och oligofruktos – alla med olika egenskaper och fördelar. Gemensamt för dem är deras förmåga att ersätta enkla kolhydrater som socker och fett, oavsett om det rör sig om yoghurt, pålägg, bröd eller något helt annat.

Men fibrer är inte bara nyttiga. De ger också konsistens och framhäver redan befintliga smaknyanser. Fiberrika livsmedel är på många sätt ett näringsrikt val, och Procudan har alla varianter och känner till alla sammansättningar som bidrar till välsmakande och varierade måltider. Kombinerat med våra kunders kunskap ger vi konsumenterna en värld av fiberrika möjligheter i rätt förpackning.

 

Låt oss hitta en lösning
tillsammans

Relevanta produkter